ABD Suriye'deki stratejisinde değişikliğe gidiyor: Boşalttığı bölgelere tekrardan asker gönderme kararı!

Suriye'de terör örgütü YPG/PKK ablukası altında olan bölgelerde bulunan noktaları kuvvetlendiren ABD güçleri, ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Rakka ilinde de daha önce boşalttığı 2 alanı tekrardan faaliyete alıyor.

28.04.2022-09:10 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-10:03) ABD Suriye'deki stratejisinde değişikliğe gidiyor: Boşalttığı bölgelere tekrardan asker gönderme kararı!

Yerel kaynaklardan alınan bilgiler doğrultusunda, Amerikan askerleri, 2019 yılının Ekim ayında ülkemizin gerçekleştirdiği bir operasyon olan Barış Pınarı Harekatı’ndan kısa bir zaman önce Rakka’da çekildiği bazı noktalara tekrardan birlik gönderiyor.

Rusya'nın son dönemde Rakka'da varlık gösterme uğraşından rahatsızlık duyan ve sahadaki etkinliğini daha da artırmayı amaçlayan ABD güçleri, son bir aydır Rakka il merkezine 7 kilometre mesafede bulunan 17. Alay ile il merkezine ortalama 50 kilometre uzaklığında olan Tabka Askeri Havaalanı'ndaki üslerine tekrardan dönme faaliyeti üzerine yoğunlaşmış durumda.

Bu bağlamda birçok personel taşıyıcı zırhlı askeri araçla birlikte en az 9 adet "Bradley" tipi zırhlı muharebe aracı ve yüzlerce ABD’ye bağlı askerler Rakka’da konumlanma faaliyetlerinin devam ettiği bölgelere gönderildi. 

Tabka Askeri Havalimanı’nda aktif bir şekilde faaliyet yürüten ABD, Rakka'daki askeri kargo uçaklarıyla beraber tahkimatını kuvvetlendiriyor.

Üs ve askeri noktalara takviyeler

Amerika Birleşik Devletleri güçleri, sahadaki askeri bölgelerin İran’ın destek verdiği yabancı terörist gruplar tarafından hedef alınmasından sonra, bu senenin başı itibariyle Haseke, Deyrizor ve Rakka'daki üslerini ekleme çalışmalarına ağırlık verdi.

ABD Suriye'deki stratejisinde değişikliğe gidiyor: Boşalttığı bölgelere tekrardan asker gönderme kararı!

Washington, söz konusu yerlerdeki üs ve askeri bölgelerine geçtiğimiz son 4 ayda yüzlerce tırla askeri ve lojistik malzemeleri iletti.

YPG/PKK’nın işgalinde bulunan ve Fırat Nehri'nin doğusunda yer alan sınırlarda faaliyete devam eden ABD askerleri, üs ve askeri bölgelerine sevkiyatlarını Irak toprakları aracılığıyla yapıyor. 

ABD'nin Suriye'deki varlığı

ABD, 2019 yılının Ekim ayında Barış Pınarı Harekatı'nın ateşlenmesiyle birlikte Fırat'ın doğusundaki bazı üslerinden çekilirken, önceliğini petrol bölgelerine çevirmişti.

Terör örgütü YPG/PKK'ya desteğini hala esirgemeyen ABD güçleri, halihazırda Suriye'de, Humus Çölü'ndeki El Tanıf Üssü'nün yanında Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde örgüt işgalindeki sahalarda çok sayıda üs ve askeri noktada faaliyetini sürdürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal