Amatem nedir, açılımı nedir? Amatem'in görevleri nelerdir, ne iş yapar? Amatem hakkında detaylı bilgiler

Amatem Nedir? Amatem'in görevleri nelerdir? Amatem ne iş yapar? Amatem'in açılımı, amacı hakkında detaylı bilgi haberimiz devamında

23.05.2022-13:41 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-13:41) Amatem nedir, açılımı nedir? Amatem'in görevleri nelerdir, ne iş yapar? Amatem hakkında detaylı bilgiler

1983 yılında kurulan Amatem alkol, uyuşturucu ve çeşitli bağımlılarının tedavi edildiği bir merkezdir. Merkezi Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde olan AMATEM; sadece alkol ve madde bağımlılığı il ilgili sorunlar yaşayanlara özel olarak hazırlanan bir bölüm olarak hizmet verir.

Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi’nin kısaltılması olarak bilinen AMATEM, alkol ile madde bağımlılık sorunu yaşayan kişilerin tedavilerini sağlamanın yanı sıra bu tür bağımlılık durumlarının önüne geçebilmeye yardımcı olur. Öğrencilere, ailelere ve doktorlara farklı eğitim programları veren AMATEM, Türkiye genelindeki okullarda konferanslar düzenler ve hazırladığı broşürlerle bireyleri bilinçlendirir.

Amatem nedir, açılımı nedir

Amatem'in görevleri nelerdir, ne iş yapar?

Amatem'de, genel olarak gönüllü muayene ve tedavi esasına dayanan bir hizmet anlayışı vardır. Merkeze gönüllü başvuru yapmanız, hiçbir maddenin tesiri altında olmadan tedavi talebinde bulunulması halinde hızlı bir şekilde muayeneye alınır. Hasta gereklerinin yerine getirilesi sonrası ilk muayene tamamlanır ve hastanın durumuna göre ya yatarak ya da ayakta tedavi süreci başlatılır.

AMATEM'in özellikleri

Madde ve alkol bağımlılığı ile mücadelede en büyük resmi psikiyatri servisidir,

100 yatak kapasitesi ve yoğun bakım servisi vardır,

Alkol, madde ve psikoz yoksunluğu tedavisi mevcuttır,

Farklı psikoterapi programları sunar,

20 yataktan oluşan müşahede bölümü vardır,

Aynı zamanda sosyal alanda da gelişen Amatem merkezinde bağ evinin yanı sıra bilardo, voleybol ve tenis sporları için sahalar yer almaktadır. 

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal