Altın, Likidite Artışı Beklentisiyle Yükseliyor!

Haber365 Ekonomi Servisi FED toplantısında, likidite artışı kararı beklentisiyle, altın yükselişini ikinci güne taşıdı.

15.09.2020-10:29 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-11:39) Altın, Likidite Artışı Beklentisiyle Yükseliyor!

Haber365 Ekonomi Servisi

Özellikle bu hafta itibariyle dört büyük merkez bankasının toplantısı var. Bu toplantıda, yeni bir likidite artışı beklentisi, altın fiyatlarını arttırdı. Bununla birlikte toplantıda tersi yönünde bir gelişme olursa, altın gerileyebilir. Moody’s’in not indirimi kararından döviz etkilenmezken, altın yükselişini ikinci güne taşıdı.

YABANCI YATIRIMCI OLMAYINCA, KUR ETKİLENMEDİ

İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Yıldırımtürk, altının pariteye duyarlı olduğunu belirterek, Moody’s’in not düşürmesinin dövize etkisi olmamasını, yabancı yatırımcı olmamasına bağlıyor.

AŞI İLE ALTININ ONSU 1780 DOLARA GERİLER

Dünyanın her yerinde, Türkiye’ye benzer ülkelerde altın alımlarının devam ettiğini belirten, Mehmet Ali Yıldırımtürk, ağustos ayındaki hızlı yükselişin bir hazmetme süreci olacağını kaydediyor. Pandemiye teslim olan küresel ekonomide, aşının bulunmasının da, altının onsunu, mevcut seviyeden 150 dolar gerileterek, 1780 dolara düşüreceği tespitini yaparken, düşüşten sonra da yeniden yükseleceğini kaydediyor.

AŞI SONRASI ALTININ SEYRİ

Ticaret ve kur savaşı, jeopolitik gelişmeler gibi konular masaya indiğinde, dijital para girişlerinin etkisi ve sene sonu itibariyle, altının onsu 2 bin doların üstünde seyredecektir. İçeride de 500-510 seviyesini görür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal