Altın Alışverişinde Artık Taksit Yapılamayacak

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben altında yapılacak yeni düzenlemeleri aktardı. Buna göre işçilik gerektiren takı ve mücevheratta 4 taksit imkanı getirilecek ve gram, çeyrek ve külçe altında ise taksit olmayacak.

27.03.2019-13:00 - (Son Güncelleme: 27.03.2019-13:16) Altın Alışverişinde Artık Taksit Yapılamayacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, "Kuyumculuk sektöründe işleri hareketlendirmek için işçilik gerektiren ziynet, takı ve mücevherat ürünlerinde kredi kartına 4 taksit olanağı getirecek düzenleme getireceğiz." dedi

AĞUSTOS 2018'E KADAR TAKSİT YAPILABİLİYORDU

Akben, geçen sene Ağustos ayı öncesine dek bireysel kredi kartları ile altın satışına 4 taksit yapılabildiğini hatırlattı. Ağustos 2018'de gerçekleştirdikleri düzenleme ile kuyumculuk sektöründe kredi kartlarına taksit olanağını kaldırdıklarını hatırlatan Akben, kuyumculuk sektöründe yeni bir düzenleme yapacaklarını ifade etti.

ÇEYREK, GRAM VE KÜLÇE ALTIN GİBİ ÜRÜNLERİ KAPSAMAYACAK

Mehmet Ali Akben, kuyumculuk sektöründe işleri hareketlendirmek için işçilik gerektiren ziynet, takı ve mücevherat ürünlerinde kredi kartına 4 taksit olanağı getireceklerini söyledi. Çeyrek altın, gram altın, külçe altın gibi ürünlerde taksit yapılamayacağının altını çizen Akben, yeni düzenlemenin hem tüketiciler hem de sektör için yararlı olacağını sözlerine ekledi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal