Almanya'da Ukraynalı göçmen kadın ve çocukları bekleyen iğrenç tuzağa karşı hükümet harekete geçti

Rusya'nın saldırıları sonrası milyonlarca Ukraynalı ülkesini terk etmek zorunda kalırken, Almanya'ya sığınan çok sayıda kadın ve çocuk fuhuş çeteleri ve insan kaçakçılarının eline düşmeye başladı. Kalacak yer vaadiyle kandırılan Ukraynalılar için harekete geçen Almanya ise konuya ilişkin denetimleri sıklaştırdı.

22.03.2022-08:02 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-10:57) Almanya'da Ukraynalı göçmen kadın ve çocukları bekleyen iğrenç tuzağa karşı hükümet harekete geçti

Rusya-Ukrayna savaşının en büyük mağduru kadınlar ve çocuklar oluyor. Hayatta kalmak için ülkesini terk edip başka ülkelere sığınan Ukraynalı göçmen sayısı 3,5 milyonu aştı. Savaştan kaçan Ukraynalı kadın ve çocuklar gittikleri ülkelerde fırsatçıların iğrenç tuzağına düşme tehlikesiyle karşılaşıyorlar. Almanya’da hükümet on binlerce Ukraynalı kadın ve çocuk, fuhuş çeteleri ile insan kaçakçılarının eline düşmesin diye önlem almak zorunda kaldı.

Almanya İçişleri bakanı açıkladı

Savaşın en büyük mağdurları olan Ukraynalı göçmenler, Almanya’daki insan kaçakçıların hedefi haline geldi. Bild ve Sonntag gazetesine konuşan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, utanç veren gelişme ile ilgili Alman hükümetinin harekete geçtiğini ve önlem aldığını belirtti.

Ukraynalı Anne

Denetimler artırıldı

Almanya İçişleri Bakanı, emniyet güçlerinin Ukraynalı göçmenleri korumak için denetimleri artırdığını açıkladı. Emniyet güçlerinin garlarda hem üniformalı hem de sivil memurlar aracılığıyla denetimlerini artırdığı ve konuyla ilgilenen kişilerin de bu konuda oldukça hassas davrandıklarını belirtildi. Faeser, fark edilen her tehlike ve şüphede anında emniyet güçleri ile irtibata geçilmesini talep etti. Yaşanan büyük insanlık ayıbı ile ilgili Bakan Faeser: “Mültecilerin acısını kimse kötüye kullanamaz. Böylesi her türlü girişim çok alçakça bir eylem demektir.” ifadelerini kullandı.

Çok sayıda kişi uzaklaştırıldı

Almanya’da federal polisin yetki alanına giren garlarda, emniyet güçlerinin şimdiye kadar çok sayıda kişiyi garlardan uzaklaştırdığı veya yasak getirdiği belirtiliyor. Ülkede yabancılardan sorumlu daireler de şimdiye kadar genç kadın Ukraynalıların fuhuş çeteleri, aracıları veya insan tacirleri tarafından rahatsız edildiği bilgisinin kendilerine de ulaştığını kaydediyor.

Kalacak yer ve para ile kandırıyorlar

Kaçakçıların, Ukraynalı kadın ve çocukların geldiği kentlerin garlarında ücretsiz yatacak yer veya para teklifiyle sığınmacıları kazanma yoluna girdikleri ortaya çıkmıştı. Ukrayna’dan Almanya’ya ulaşan mülteci sayısının 218 bin kişiyi aştığı ifade ediliyor.

Aileleri olmadan sınırı geçen Ukraynalı çocukların kaybolmaya başladığı ortaya çıkmıştı. Mülteci akını karşısında Ukrayna’ya komşu olan Polonya, Romanya, Moldova, Macaristan ve Slovakya gibi ülkeler çaresiz kalırken, sınır noktalarında insan kaçakçılığı ve kötü muameleye maruz kalan kadınlar ile ilgili gelişmeler raporlanmıştı. BM ise, Ukrayna’dan sığınanların yarısının çocuk olduğunu açıklamış ve ülkelere tedbir alma çağrısında bulunmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal