12 çocuk annesi Ukraynalı kadın, savaşta hayatını kaybetti!

12 çocuk sahibi Ukraynalı Olga Semidyanova'nın Rus ordusuyla girdiği çatışmada hayatını kaybetmesi, tüm dünyada binlerce insanı üzdü.

17.03.2022-15:28 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-15:28) 12 çocuk annesi Ukraynalı kadın, savaşta hayatını kaybetti!

Rusya Ukrayna savaşı sürerken sivil insanlar her zaman olduğu gibi savaştan en çok zarar görenler oluyor. Ukrayna’nın Donetsk şehrinin çevresinde alevlenen bir çatışma sonucu 12 çocuk sahibi Olga Semidyanova'nın yaşamını yitirdiği açıklandı.

Savaşın başından beri Ukraynalı birliklerle kol kola bölgede direnen Semidyanova 6’sı öz 6’sı evlatlık olmak üzere 12 çocuk sahibiydi.

Kahraman ana

Kahraman Ana unvanı verildi

48 yaşındaki Ukrayna vatandaşı kadına, fahri "Kahraman Ana" unvanı takdim edilirken, sağlık çalışanı olarak görev yaptığı ve 2014'ten beri orduda hizmet verdiği alınan bilgiler arasında. Ukrayna hükümetinin söz konusu ölüm haberini açıklamasının hemen ardından sosyal medyada, binlerce kullanıcı, vefat eden anne için üzüntülerini dile getirdikleri mesajları paylaştılar. Üstelik bölgede devam eden çatışmalar ve bombardımanlar sebebiyle vefat eden Olga Semidyanova’nın cesedine henüz ulaşılamadığı aktarıldı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “48 yaşındaki Olga Semidyanova, Rus Silahlı Kuvvetleri ile girdiği savaşta öldü. 2014'ten beri Donetsk bölgesinde Askeri Sağlık görevlisi olan Olga Semidyanova, altı çocuk annesi olarak Ana Kahraman unvanına layık görüldü.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal