Ukrayna Devlet Başkanı dünyaya seslendi, sizden çok mu şey istiyoruz? Yeni yaptırımlar gelmeli!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Amerika Birleşik Devtleri’nde düzenlenen kongreye video konferans aracılığıyla katılarak gündem hakkında açıklamalarda bulundu. Rusya'ya yeni yaptırımlar yapılması gerektiğini tekrar eden Ukrayna Devlet Başkanı, "Rusya binlerce kişi için gökyüzünü ölüm kaynağı haline getirdi. Bu teröre dünyadan bir yanıt istiyoruz." ifadelerini kullandı.

16.03.2022-16:43 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-16:43) Ukrayna Devlet Başkanı dünyaya seslendi, sizden çok mu şey istiyoruz? Yeni yaptırımlar gelmeli!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, ABD Kongresi'nde tekrardan dünyaya çağrıda bulundu: "Size bugün ihtiyacımız var. Rusya binlerce kişi için gökyüzünü ölüm kaynağı haline getirdi. Bu teröre dünyadan bir yanıt istiyoruz." dedi.

Binden fazla füze atıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, üç haftadır şehirlerine bombaların yağdığını aktardı ve tüm dünya ülkelerine şöyle seslendi: “Şu anda halkımızın kaderi belirleniyor. Rusya değerlerimize, insanlığa saldırdı. Özgürlüğümüze saldırıldı. Bunun için çalışan, kanunlara uyan, dürüstçe yaşayan herkese saldırıldı. Büyük tarihinizde bizi anlamanız için Ukrayna'nın yaşadıklarını anlayabileceğiniz sayfalar var. Ve size bugün ihtiyacımız var. Üç haftadır her gece Harkov, Odessa gibi tüm bu kentler bomba yağar hale geldi. Rusya binlerce kişi için gökyüzünü ölüm kaynağı haline getirdi. Şimdiye kadar binden fazla füze attı, sayısız bomba yağdırdı. Bu teröre dünyadan bir yanıt istiyoruz. Bir uçuşa yasak bölge istiyoruz. Sizden çok mu şey istiyoruz?”

Hem Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulanmasını hem de Rusya ile bağını koparmayan ülkelere yaptırım getirilmesini talep eden Zelenski; “Halkımı ve gökyüzümü korumak zorundayım. Sizin yardımınıza ihtiyacım var. Benim de bir hayalim var, o da ülkemi savunmak. Şimdiye kadar ülkenizin bizim için yaptıkları için müteşekkiriz. Bu en karanlık anda size daha fazlasını yapma çağrısında bulunuyorum. Yeni yaptırımlara ihtiyaç var. Her hafta her gün yapılacak yeni yaptırımlarla Rusya'nın savaş makinesinin durdurulmaya ihtiyacı var. Şu anda görevde olan ve Putin'le bağlarını koparmayan tüm siyasilere ve tüm devlet yetkililerine yaptırım uygulanmasını istiyoruz. Tüm Amerikan şirketleri derhal Rus pazarından çıkmalı. Rus pazarı bizim kanımızla dolup taştı.” dedi.

Yeni ittifaklar gerekiyor

Zelenski, yeni kurum ve ittifaklara ihtiyaçlarının olduğunu belirtti ve ekledi; “Yeni araçlarla hızlıca Rusya'nın işgaline karşı yanıtımızı artırmalıyız. Bir gün daha kaybedilmeden ivedilikle cezalandırılmalılar. Yeni uluslararası kurumlara, yeni ittifaklara ihtiyacımız var. 24 saat içerisinde her türlü ülkeye destek olacak, siyasi, finansal ve silah desteği sağlayabilecek yeni bir birlik kurulmalı.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal