Almanya'da suç oranı artıyor: İçişleri Bakanı kimlerin sebep olduğunu açıkladı

Almanya'da 2023 yılında işlenen suç sayısı bir önceki yıla göre yüzde 5.5 oranında arttı, 5 milyon 940 bin 667 milyon olarak kayıtlara geçti. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, artık tolerans göstermeyeceklerini dile getirerek "Bundan sonra yabancı faillerin Almanya'yı daha önce olduğundan çok daha hızlı bir şekilde terk etmeleri gerekecek. Kurallara uymazsanız ayrılmak zorundasınız" dedi. İşte detaylar...

09.04.2024-17:13 - (Son Güncelleme: 09.04.2024-17:13)

Dünya’da her ne kadar Güney Amerika ve Afrika kıtasında suç oranı fazla olsa da Avrupa ülkelerinde de suç oranı gittikçe artıyor. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, 2023 yılı Kriminal Suç İstatistiği Raporu'na yönelik basın toplantısı düzenledi. 

Gençler ve mülteciler oranı arttırıyor

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Almanya'da 2023 yılında 5 milyon 940 bin 667 suç kaydedildiğini, bu sayının bir önceki yıla göre yüzde 5.5 artış gösterdiğini ifade etti. Şiddet suçlarında artış olduğunu belirten Bakan Faeser, gençlerin karıştığı suç oranlarının ve ülkede yaşayan yabancılardan kaynaklanan suç oranlarının arttığını, bunların da açıkça dile getirilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle şiddet içeren suçlardaki artışın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Faeser, şiddet suçlarının yüzde 8.6 artışla 214 bin 99'a çıktığını açıkladı. Faeser, bu sayının son 15 yılın en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçtiğini belirtti.

“Artık sıfır tolerans göstereceğiz”

Bakan Faeser, artan göçün Almanya'da işlenen suç oranlarını artırdığını, ülkede yaşayan yabancılardan kaynaklanan suçlarda yüzde 14.5 oranında artış olduğunu vurguladı. Faeser, "Artık sıfır tolerans göstereceğiz. Bundan sonra yabancı faillerin Almanya'yı daha önce olduğundan çok daha hızlı bir şekilde terk etmeleri gerekecek. Kurallara uymazsanız ayrılmak zorundasınız. Uyuşturucuyla mücadele önemli ölçüde yoğunlaştırıldı. Buna rağmen Güney Amerika'dan gelen gerçek bir kokain seli var. Milyar dolarlık uyuşturucu ticareti, Belçika ve Hollanda'da gördüğümüz gibi bir şiddet sarmalına yol açıyor. Almanya'da kesinlikle böyle bir şiddet sarmalını istemiyorum" ifadelerini kullandı.

(İHA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal