Almanya'da Maske Zorunluluğu Getirildi

Almanya’da yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında tüm eyaletlerde maske takma zorunluluğu getirilecek.

22.04.2020-21:37 - (Son Güncelleme: 22.04.2020-21:33) Almanya'da Maske Zorunluluğu Getirildi
Almanya Kuzey - Ren Vestfalya, Rheinland - Pfalz, Saarland ve Aşağı Saksonya eyaletlerinde bugün salgınla mücadele çerçevesinde toplu taşıma araçlarında ve mağazalarda 27 Nisan Pazartesi gününden itibaren ağız ve burun bölgesinin kapalı tutulması kararı alınmasının ardından Bremen eyaleti de cuma günü bu şekilde bir karar alacağını ifade edildi.

Daha önce diğer 11 eyalette benzer kararlar verilmişti. Pazartesi gününden beri Saksonya eyaletinde yürürlükte olan maske takma zorunluğu böylelikle yakın zamanda ülke genelinde gerçekleşecek.

Ülkenin kuzeyinde yer alan Schleswig - Holstein eyaletinde 29 Nisan, Thüringen eyaletinde 24 Nisan'dan itibaren maske takmak zorunlu bulunacak.

Brandenburg ve Berlin eyaletlerinde sadece toplu taşıma araçlarında ağız ve burun bölgesinin kapalı tutulması talep ediliyor.

Eyaletler tarafından yapılan açıklamalarda burun ve ağız bölgesini kapatmak için atkı veya herhangi bir kumaşın da yeterli olacağı belirtildi.

Almanya’da maske takma zorunluluğu ilk kez 6 Nisan’da Thüringen eyaletindeki Jena kentinde getirilmişti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal