Almanya 4 Bin Euro Maaşlı 1,5 Milyon İşçi Arıyor!

Almanya 2022 yılında ekonomik bir sıçrama yapmaya hazırlanıyor. Yüzde 3 oranında olan işsizlik seviyesini daha aşağıya çekmek isteyen Alman Hükümeti, çeşitli mesleki pozisyonlarda personel arıyor. Peki, hangi mesleklerde?

01.01.2022-13:46 - (Son Güncelleme: 01.01.2022-17:25)

En son 1960 yılında büyük bir ekonomik sıçrama yapan Almanya 2022 yılı için de kendine böyle bir hedef belirledi. Ülkedeki %3 oranındaki işsizlik seviyesini daha aşağı çekecek yeni planda tam 1,5 milyon kişiye istihdam sağlayacak ve maaşların 4 bin Euro olacak. Ekonomi adına parlak bir yıl geçiren Almanya, sektörlerde yaşanan personel eksikliğinden şikayetçi. Bunun için adım atan Almanlar yeni yılda işçi alımında atak yapacak. İşte detaylar…

230 BİN YUVA EĞİTMENİNE ALMANYA’DA KARİYER FIRSATI

Almanya’nın aradığı meslekler arasında başı çekenlerden biri yuva eğitmenliği. Türkiye’deki ana okullarında bulunan okul öncesi öğretmenlerinin, çocuk gelişimi uzmanlarının, oyun ablalarının ve yardımcı öğretmenlerin bu pozisyonu tercih edebilmeleri mümkün.

Almanya’da yaşanan öğretmen sayısı sıkıntısından kaynaklı olarak tam 230 bin yuva eğitmeni istihdam edilecek. Almanca konusunda yetkin olduğunuzu düşünüyorsanız ve bu alanda eğitiminiz varsa ya da öğrenmeye açıksanız bu kariyer fırsatı tam size göre.


300 BİN HEMŞİRE VE HASTA BAKICI

Sağlık sektöründe de oldukça eleman sıkıntısı çeken Almanların öncelik verdiği alanlardan biri de bu oldu. Tam 300 bin kişi hemşire, yaşlı ve hasta bakıcı olarak istihdam edilecek. Sağlık alanında ilgili bölümlerden mezun kişilere ya da Almancası olup bu işi yapmak isteyenlere büyük bir fırsat sunulacak.

Avrupa ülkelerinin özellikle sağlık sektöründe sıkıntı çekmesi birçok kişi tarafından bilinen bir durum. Bu sebeple kişilerin sağlık alanında ilerleyebilmeleri mümkün. Almanya’da bu işi devam ettirmek isteyenlere başka ülkelerin de kapıları açılabilir.

GARSON, SU TESİSATÇISI, TIR ŞOFÖRÜ…

Elbette sadece eğitim gerektiren meslekler listede bulunmuyor. Almanya’da garsonluk, su tesisatçılığı ve tır şoförlüğü de personel alacak meslek alanları arasında yer alıyor. Almanya’nın birçok bölgesinde yer alabilecek bu mesleki pozisyonlara talep yoğun.

Talebin fazlalığı ve işçi alımının araştırılması yoğun bir beyin göçü yaşatacak gibi görünüyor. Personel alımına dair detaylar Almanya tarafından paylaşılacak ve hangi şartları istediği belli olacak. Almancası olan ya da öğrenen kişiler çoktan araştırmalara başladı. 4 bin Euro ile çalışmak isteyenler nasıl başvuru yapabileceklerini ve iş alımlarını nereden takip edebileceklerini araştırıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal