Alman ekibi Borussia Dortmund teknik direktörlük görevine Beşiktaş'ın eski yardımcısı Edin Terzic'i getirdi!

Bir dönem Beşiktaş'ın yardımcı antrenörlük görevinde bulunan Ediz Terzin, Alman devlerinden Borussia Dortmund'u yeni teknik direktörü oldu.

24.05.2022-12:44 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-12:51) Alman ekibi Borussia Dortmund teknik direktörlük görevine Beşiktaş'ın eski yardımcısı Edin Terzic'i getirdi!

Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'da önemli gelişmeler yaşanıyor. Son gelen bilgiye göre Alman ekibi teknik adamlık görevine Edin Terzic'i getireceğini duyurdu. Yaşanan gelişme futbolseverlerin oldukça ilgisini çekti.

Resmi açıklamalar geldi

Sarı siyahlı takımdan yapılan açıklamada kulübün üst yönetiminde yer alan Terzic'in gelecek sezondan itibaren teknik adamlık görevine getirileceği belirtilerek, 'Terzic yarın 30 Haziran 2025’e kadar geçerli olacak sözleşmeye imza atacak.' ifadesine yer verildi. Borussia Dortmund’un sportif direktörü Sebastian Kehl, Terzic ile yoğun görüşmeler yaptıklarını belirterek, 'Bu kararın Borussia Dortmund için doğru olduğuna inanıyoruz. Edin kulübümüzü, ortamı ve takımın büyük bir bölümünü tanıyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Terzic ise Borussia Dortmund'un hayatında önemli bir yer aldığını ifade ederek, kendisine duyulan güvenden dolayı kulübün üst yönetimine teşekkür etti ve takımın başarısı için her şeyi yapacağını aktardı. Edin Terzic 2020-2021 sezonunda 6 ay Borussia Dortmund takımının teknik direktörlük görevinde bulunmuştu. 2021 -22 sezonunu lider Bayern Münih'in ardından ikinci sırada tamamlayan Dortmund 20 Mayıs 2022'de teknik adam Marco Rose ile yolları ayırdığını duyurmuştu. 


Siyah beyazlılarda görev almıştı

Edin Terzic geçmişte 4 sene boyunca Slaven Bilic'in teknik ekibinde görev almıştı. Bu zamanda Beşiktaş'ta yardımcı antrenörlük yapan futbol adamı West Ham United'da da Bilic ile beraber görev almıştı.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal