Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bakü'nün Kurtuluşu Adına Mektup

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'nün kurtuluşu adına bir mektup ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi.

15.09.2020-13:56 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-14:34) Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bakü'nün Kurtuluşu Adına Mektup

İlham Aliyev Bakü'nün kurtuluşiu adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup ile seslendi. Aliyev bu mektupta dostluk ve  kardeşlikteki  örnek tavrını “Bugün Azerbaycan-Türkiye kardeşliği ve dostluğu tüm dünyaya örnek” açıklamlarıyla ifade ettti. 

Nuri Paşa önderliğinde Kafkas İ,slam Ordusu ile birlikte başlkattıkları seferi,n 102. senesi olması sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderd,iği mektupta, “Bugün Bakü’nün kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutluyoruz. O zamanın zorluklarına rağmen kardeş Türkiye  yardımını Azerbaycan’dan esirgemedi. Nuri Paşa önderliğindeki Kafkas İslam Ordusu Azerbaycan’a gelerek mücadeleye katıldı. Kafkas İslam Ordusu Gence’den başlayan şanlı yolu yeni kurulmuş Azerbaycan Milli Ordusu ve gönüllüleriyle birlikte Bakü’yü Ermeni ve Bolşevik işgalinden kurtardı. Bu yolda canlarını feda eden şehitlerimizi saygı ve hürmetle anıyorum. Hatıraları hep kalbimizde olacak” ifadelerine yer verdi. 

15 EYLÜL AZERBAYCAN İÇİN ÖNEMLİ

15 Eylül'ün önem ve muhtevasından bahseden Aliyev,“O gün Bakü işgalden kurtarıldı ve ilk kez bağımsız Azerbaycan devletinin başkenti ilan edildi. Bu tarihi zaferin ardından Kafkas İslam Ordusu ve Azerbaycan Milli Ordusu’nun zafer yürüyüşü Bakü halkı tarafından büyük bir coşku ve sevinçle karşılandı. İki yıl önce Bakü sokaklarında bu coşku ve sevgi yeniden canlandı. Bakü’nün kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen askeri geçit törenine Azerbaycan ve Türk askerlerinin katılımını sizlerle birlikte izledik. Kuşkusuz bu tarihi olay her zaman hatırlanacak” ifadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal