Ali Babacan'ı FETÖ'ye Yardım İddiasıyla Şikayet Eden Kişi İfadeye Çağrıldı

Ali Babacan'ın da adının geçtiği FETÖ soruşturmasında, Babacan'dan şikayetçi olan bir kişi "bilgisine başvurulmak üzere" ifadeye çağrıldığı bildirildi.

04.07.2019-09:35 - (Son Güncelleme: 04.07.2019-09:30)

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Ali Babacan hakkında "FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım ettiği" iddiasıyla açtığı soruşturmada yeni bir gelişme meydana geldi.

Savcılık, Babacan’ın bakanlığı yıllarında İzmir Askeri Casusluk kumpasıyla hedef alınan dönemin Hazine Müsteşarlığı personellerini, ‘bilgilerine başvurmak üzere’ ifadeye davet etti.

Odatv'den Gamze İşler'in aktardığına göre eski Hazine personeli Ali Çevik, eski bakan Ali Babacan hakkında FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım ettiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Çevik, Babacan’ın bakanlık yaptığı yıllarda bürokratik atamalarda ve İzmir Askeri Casusluk Davası kumpasının Hazine Müsteşarlığı’nda hayata geçirilmesinde FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım ettiğini söylemişti.

KUMPAS MAĞDURU HAZİNE BÜROKRATLARI İFADE VERECEK

Savcılık, soruşturma çerçevesinde İzmir Askeri Casusluk kumpasıyla hedef alınan Hazine Müsteşarlığı personellerini önümüzdeki günlerde ‘bilgilerine başvurmak üzere’ davet etti.

BABACAN'A BAĞLI 7 BÜROKRAT FETÖ'DEN MAHKUM OLMUŞTU

Öte taraftan, İzmir Askeri Casusluk soruşturmasıyla Hazine çalışanlarına kumpas kurdukları iddiasıyla dönemin Başbakan Yardımcısı Babacan’a bağlı görev yapan 7 bürokrat geride bıraktığımız Şubat ayında FETÖ üyeliğinden hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sanıklar savunmalarında, Hazine'ye FETÖ'cülerin yerleştirilmesinde eski Bakan Ali Babacan ile eski Müsteşar İbrahim Halil Çanakçı'nın sorumluluğu bulunduğunu, kurumdaki ByLock'çuların da bizzat Babacan tarafından görevlendirildiğini aktarmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal