Algo coin nedir? Algorand coin projesi ve yol haritası

Kripto para piyasaları gündemden düşmüyor. Algo coinde bunlardan birtanesi, peki algo coin nedir? Merak edilenler ve Algorand coin projesi ve yol haritası haberimizin detaylarında..

11.05.2022-19:15 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-19:15) Algo coin nedir? Algorand coin projesi ve yol haritası

Kripto para piyasaları gündemden düşmüyor. Algo coinde bunlardan birtanesi, peki algo coin nedir? Merak edilenler ve Algorand coin projesi ve yol haritası haberimizin detaylarında..

Algo coin ne demektir?

Algo coin, Algorand ağındaki kripto para birimidir. Algorand ağı isteyen herkesin katılabileceği, sınırı olmayan ekonomiyi yaratmak amaçlıdır. Yeni dijital para olan Algo gerçek dijital ortamda herkesin aynı zamanda çalışabilmesini sağlamaktadır. Ağa katılanlar yerel para birimi Algo'yu kullanır. Algo işlem ücretlerini ödemek için yardımcı token olarak kullanır. 

Algo projesi nedir?

Algorand projesi nedir sorusunun cevabı ise, Mastercard veya Visa gibi büyük bir ödeme işlemcilerine benzeyen çoğu işlemi hızlı olarak yapmak için tasarlanmış bir blok zinciridir denebilir. Algorand blok zinciri, Hisse Kanıtı (Proof of Work) adı verilen bir fikir birliği mekanizması kullanır.

Algorandda herkes platformdaki kodu görüntüleyebilir ve katkı sağlayabilir. Algorand platformu, Algorand, diğer kripto para birimlerine ve blok zincir tabanlı projelere ev sahipliği yapmaktadır ve bu da onu Ethereum’a doğrudan bir rakip haline getirmektedir. Platformun kripto parası ALGO, Algorand blok zincirini güvence altına almak ve Algorand tabanlı işlemler için işlem ücretlerini ödemek için kullanılır. 

Algorand Haziran 2019’da kullanıma açılmıştır ve Aralık 2020'de günde yaklaşık 1 milyon tane işlem gerçekleştirebilir hale gelmiştir. Bu da plâtformu önemli hale getirmiştir.

Algorand'ın amacı nedir?

Algorand'ın amacı hem hız, hem güvenlik ve ademi merkeziyetçilik sağlamaktır. Merkezi olmayan bir ağdır. Proje Haziran 2019’da bilgisayar bilimcisi ve MIT profesörü Silvio Micali tarafından başlatılmış. 2019’da resmi şekilde piyasada olmuştur. Algorand projesinde asıl amaç işlem hızlarını artırmaktır. Ek olarak kripto para birimine dair olası kullanımları da genişletmektir. Algorand güvenli, ölçeklenir ve verimli çalışmakta. Algorand kripto para projesi Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından kurulmuştur. Aralık 2020 itibarıyla günde yaklaşık 1 milyon adet işlem gerçekleştiren bir proje olmuştur.

Algo coin ne zaman çıkmıştır?

Algorand 2017 senesinde kurulmuştur.

Algorand en yüksek hangi rakamı görmüştür?

Algorand, en yüksek fiyatını 3.28 dolar ile görmüştür.algorand

Selin Doğan
selindogan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal