Alanya'da Yıllık Avokado Üretimi Rekor Kırdı!

Alanya Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, ilçede 4 bin 100 dekar alanda yılda bin 650 ton avokado hasadı yapıldığını açıkladı.

10.03.2020-17:19 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-17:19) Alanya'da Yıllık Avokado Üretimi Rekor Kırdı!

Alanya Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, ilçede 4 bin 100 dekar alanda yılda bin 650 ton avokado hasadı yapıldığını açıkladı.

Mehmet Rüzgar, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu'nda, Alanya Avokado Üreticileri Birliğinin 2019 Yılı Olağan Mali Genel Kurulu'nda, avokado üretiminde önemli bir ilerlmenin yaşandığını açıkladı.

İlçede tropikal meyvelerin her geçen gün değerlendiğine vurgu yapan Rüzgar, "İlçede 4 bin 100 dekar alanda yılda 1650 ton avokado üretiyoruz. Aynı zamanda 14 bin 100 dekar alanda 80 bin tona yakın da muz üretimi var. Muz üretim alanının 6 bin 500 dekarı örtü altı. Üreticilere önemli destekler veriliyor" diye konuştu.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, ilçede turizm kadar tarımın da büyük yer kapladığını açıkladı.
Alanya'ya özgü avokado ve yenidünya meyvelerinin coğrafi işaretini aldıklarını anımsatan Şahin, "Antalya'da patenti alınan beş ürün var. Bu ürünlerin ikisi Alanya'dan. Kimsenin tanımadığı avokadoyu şimdi Türkiye'de de tanıtıyoruz. Birçok arkadaşım da avokado üretmeye başladı" dedi.

Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen ise avokado bahçelerinden görülen hırsızlıklara engel olmak amacıyla mücadele başlatmaları gerektiğini bildirdi.

Kurul, denetim kurulu faaliyetlerinin onaylanmasıyla bitti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal