Al Birini Vur Ötekine! İsrail ile Yunanistan Kıbrıs Hakkında Görüştüler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyaretinin ardından Yunan bakan Dendias, İsrailli heyeti ile Ada'daki durumu görüştü. İkili arasında gerçekleştirilen temaslar dikkat çekti.

21.07.2021-15:04 - (Son Güncelleme: 21.07.2021-15:04) Al Birini Vur Ötekine! İsrail ile Yunanistan Kıbrıs Hakkında Görüştüler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) açıklaması sırasında Kapalı Maraş ile ilgili sözleri, Avrupa'nın yanı sıra İsrail'i de rahatsız etti. Erdoğan, 46 senenin ardından tekrar açılan Kapalı Maraş'ta hayatın yeniden başlayacağını dile getirmiş, mülkiyet haklarına riayet edilerek meydana gelen çalışmalar sonucunda Maraş'ta herkese katkı sağlayacak yeni bir dönemin başlayacağını bildirmişti. 

KKTC ZİYARETİ PANİK OLUŞMASINA NEDEN OLDU

Başkan Erdoğan'ın KKTC ziyaretleri sonrası Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, kendini İsrail'de buldu. Dışişleri Bakanı Dendias, burada İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmenin gündeminde Kıbrıs adası ve Türkiye vardı. Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Dendias, "Odak noktamız, her alanda ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve Türkiye'nin son zamanlardaki yasa dışı eylemleridir." ifadesini kullandı. İSRAİL'DEN SONRA GÜNEY KIBRIS Buna bağlı olarak Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin gerçekleşen açıklamada da ‘Doğu Akdeniz ve Orta Doğu'daki son gelişmelere odaklanıldı’ bilgisi yayınlandı. Dışişleri Bakanı Dendias, İsrail’e gerçekleştirdiği ziyaret sonrası Güney Kıbrıs Rum kesimine geçecek. Rum kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Maraş adımının "yasa dışı ve kabul edilemez" olduğunu iddia etmişti. 

'MARAŞ'IN STATÜSÜYLE İLGİLİ ENDİŞELİYİZ'

Diğer yandan İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, sosyal medya (Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, gidişatı panik içinde izlediklerini dile getirerek ‘İsrail, Maraş'ın statüsüyle ilgili Türkiye'nin son dönemdeki tek taraflı eylemlerini ve açıklamalarını derin bir endişeyle takip ediyor’ ifadelerini kullandı. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Haiat, "İsrail, Kıbrıs'a tam desteğini ve dayanışmasını yineliyor." ifadesini kullandı, Dışişleri Bakanı Lapid'in Rum kesiminden mevkidaşı Nikos Hristodulidis'e "destek ve dayanışmasını" tekrarladığını dile getirdi. 

BİR AÇIKLAMA DA FRANSA'DAN GELDİ 

Bununla beraber Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian da KKTC toprağı olan Maraş'ta atılacak adımdan rahatsızlığını belirtti. Rum mevkidaşıyla görüşen Le Drian, konuyu Birleşmiş Milletler'in gündem konusu olacağını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal