AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal: “Ekrem İmamoğlu 2019 ile 2024 arasında vaat ettiklerinin yüzde 86’sını gerçekleştirmemiş”

AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal TV1OO canlı yayınına konuk oldu. 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan seçime dair değerlendirmelerde bulunan Ünal, verdiği vaatleri unutan, İBB bütçesi ile kendisine villalar yapan, sistemli ve koordineli bir ekip kuramadığı için İstanbul’u kaosa sürükleyen Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi.

29.03.2024-17:07 - (Son Güncelleme: 29.03.2024-17:19) AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal: “Ekrem İmamoğlu 2019 ile 2024 arasında vaat ettiklerinin yüzde 86’sını gerçekleştirmemiş”

TV100’ün bugün ki canlı yayın konuğu AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal oldu. Merak edilenleri cevaplayan Ünal, 31 Mart seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. İstanbul’un son 5 yılda yaşadığı sorunların altını çizen Mahir Ünal, bir şehri yönetmenin ciddi bir yönetim ve koordinasyon gerektirdiğinin altını çizdi. İstanbul’da yaşanan altyapı sorunu, ulaşım krizi ve kentsel dönüşüm projelerine bakıldığında, Ekrem İmamoğlu’nun son 5 yılda koordinasyonu sağlayamadığının açıkça görüldüğünü dile getiren Ünal, İstanbul için değişim vaktinin önemine dikkat çekti.

İşte Mahir Ünal'ın açıklamalarının satırbaşları;

"Vaatlerinin yüzde 86'sını gerçekleştiremediler"

“Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yapmadığını yapmış gibi anlatan, ancak bunun teyidi ve sağlaması yapıldığında yani gerçeğe çarptığında tuz buz olan bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı. Yani 2019’da kendisinin vaatleri yazılmış ve dağıtılmış ancak gazeteci bu vaatleri alıp kendisine sorduğunda ne dedi? ‘Hatırlamıyorum’ yani sözleri gerçekliğe çarptığında tuz buz oluyor. Peki nasıl sağlamasını yapacağız? Şöyle; 2019 yılında verdiği vaatlerine bir baksınlar ve oy vermeyi düşündükleri kişi, 5 yıl içerisinde sözünü ne kadar yerine getirmiş. Bizde söz namustur. Sözünü yerine getirmiş mi? Vaatlerini yerine getirmiş mi? Geçen bir yayında bahsetmiştim. Ben bugüne kadar AK Parti’nin bütün seçim beyannamelerinde çalıştım. Medya Başkanlığı döneminde de seçim beyannamelerini hazırlayan ekiplerin başında bulundum. 2023 seçim beyannamesini hazırlamadan önce biz bir çalışma yaptık. Biz dedik ki ‘2002’den bugüne kadar AK Parti’nin seçim beyannamelerinde vaat ettiği şeylerin ne kadarını gerçekleştirdi’ bir çıkartalım. Biz, 2002’den 2023’e kadar seçim beyannamelerinde vaat ettiklerimizin yüzde 92’sini gerçekleştirmişiz. Döndük bu seçimde Ekrem İmamoğlu 2019 ile 2024 arasında vaat ettiklerinin ne kadarını gerçekleştirdi araştırdık. İmamoğlu vaat ettiklerinin yüzde 86’sını gerçekleştirememiştir. Ve bugün çok rahat ve kendinden emin bir şekilde yalan söylemeye maalesef devam ediyor.”

"İstanbul'da seçime önde giriyoruz"

Murat Kurum'un adaylığının açıklandığı süreçten beri yoğun bir tempo ile çalıştığının altını çizen Mahir Ünal, "İstanbul'da seçime önde giriyoruz" dedi. 

Mahir Ünal

Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı olma sorumluluğunu hiçbir zaman üstlenmedi 

İmamoğlu’nun asıl hedefinin İBB Başkanlığı olmadığı, göreve geldiği günden beri Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve CHP Genel Başkanlığı adaylığı ile adını gündemde tutuğuna dikkat çeken Ünal,"İstanbul’da 5 yıldan beri bir belediye başkanı var. Bu belediye başkanı İBB Başkanı olma sorumluluğunu hiçbir zaman üstlenmemiş. Bütün Türkiye’ye 3 yıl CB adaylığını konuşturdu. Son 1 yılda CHP Genel Başkanlığı adaylığını konuşturdu. 4 yıl kimse İmamoğlu’nu İBB Başkanı olarak düşünmedi." İfadelerini kullandı. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal