AK Parti Malatya adayı Sami Er kimdir, nereli? AK Parti Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Sami Er hangi görevlerde bulundu? Sami Er hayatı ve biyografisi

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Sami Er’in hayatı ve siyasi kariyeri, Malatya’da yaşayanlar başta olmak üzere pek çok kişi tarafından merak edildi. Peki AK Parti Malatya adayı Sami Er kimdir, nereli? AK Parti Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Sami Er hangi görevlerde bulundu? İşte Sami Er hakkında merak edilenler…

18.01.2024-16:51 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-16:51)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan AK Parti yerel seçim belediye başkan adayları arasında en çok merak edilen isimlerden birisi de Sami Er oldu. Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak mücadele edecek olan Sami Er’in hayatı ve siyasi kariyeri internet üzerinden araştırılıyor. Peki AK Parti Malatya adayı Sami Er Kimdir, nereli? AK Parti Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Sami Er hangi görevlerde bulundu?

Sami Er kimdir?

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Sami Er, 1963 yılında Malatya’da doğdu. Liseye kadar Malatya'da eğitim gören Sami Er, 1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünü tamamladı. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık Anabilim Dalı'nda Kent Çalışmaları ve Yönetimi (Kentsel Dönüşüm) alanında yüksek lisansını tamamladı.

Sami Er, meslek hayatına 1989-1990 yıllarında Ümran Boru San. Tic. A.Ş.'de Mühendislik ve Kalite Kontrol Müdürlüğü göreviyle başladı. Askerlik görevini 1990-1992 yılları arasında M.S.B. Diyarbakır İnşaat Emlak Daire Başkanlığı'nda Kontrol Mühendisi olarak yerine getirdikten sonra, 1992-1993 yıllarında Beykoz Göksu Evleri projesinde Kontrol Mühendisi olarak görev aldı.

Sami Er

2004-2005 yılları arasında İstanbul Büyükçekmece Yakuplu Belediyesi'nde Fen ve İmar Planlama Müdürlüğü görevini üstlenen Er, 2005-2008 yılları arasında Fatih Belediye Başkan Yardımcılığı ve Halktaş A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlendi.

2008 yılında Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atan Er, bu süreçte Malatya Belediyesi ve İl Özel İdaresi iştiraki olan Esenlik şirketinin ortaklar kurulu üyeliği ve Organize Sanayi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de üstlendi. Eylül 2011'de İstanbul Üsküdar Belediyesi'nde Mali İşler ve Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev aldı ve bu pozisyonunu 2014 Temmuz ayına kadar sürdürdü.

Sami Er, çeşitli vakıf ve derneklerde kurucu ve mütevelli heyeti üyelikleri de yapmış, 2014-2019 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda Başkan Yardımcılığı ve Emlak Konut GYO'da yönetim kurulu üyeliği yapmıştır.

Sami Er yerel seçimlerde AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yer alacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal