ABD ve Suudi Arabistan, Gazze'nin yeniden inşası için anlaştı: İsrail normalleşme teklifini reddetti!

ABD, NBC News'e göre, Suudi Arabistan ile birlikte Gazze'nin yeniden inşası ve bölgede reformdan geçirilmiş bir Filistin hükümetini destekleme amacıyla anlaşma sağladı. Habere göre, dört üst düzey Beyaz Saray yetkilisinin bilgi verdiği bu anlaşma, Filistin topraklarındaki insani durumu iyileştirme ve istikrarı artırma hedefleri doğrultusunda gerçekleşti.

18.01.2024-16:41 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-18:09)

NBC News'in haberine göre, Suudi Arabistan, İsrail ile normalleşme teklifinde bulundu ancak İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ABD'nin "Filistinlilere devlete giden bir yol karşılığında Suudi Arabistan'la normalleşme planını" reddetti. Habere göre, Suudi Arabistan'ın bu adımı, bölgede gerilimleri azaltma ve işbirliğini artırma çabaları kapsamında atılmış önemli bir adım olarak değerlendirilmekte.

Suudi Arabistan ile normalleşme Tel Aviv’in umudu

Üst düzey yönetim yetkililerine göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Filistin devletine yönelik konuşmayı hâlâ kabul etmemesi nedeniyle, "Netanyahu sonrasına baktığını" ve bu vizyonun gerçekleşmesini görmek istediği ifade edildi. Biden yönetimi, Netanyahu'nun başbakanlığının yakın bir zamanda sona ermesini bekliyor.

Bu süreçte Suudi Arabistan'ın, İsrail ile normalleşme teklifinde bulunduğu ancak Netanyahu'nun, ABD'nin Filistinlilere yönelik planı çerçevesinde bu teklifi reddettiği belirtildi. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Suudi Arabistan ile normalleşmenin, Tel Aviv yönetimi için Gazze'deki "savaştan" çıkışın ve yeni bir ufka açılmasının anahtarı olduğunu ifade etti.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal