Air Canada Covid-19 Dolayısıyla Çalışan Sayısını Yarı Yarıya Azaltacak

Kanada’nın en büyük hava yolu firması olan Air Canada, coronavirüs dolayısıyla iş gücünü yarı yarıya azaltma kararı verdi.

16.05.2020-15:44 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-15:42) Air Canada Covid-19 Dolayısıyla Çalışan Sayısını Yarı Yarıya Azaltacak

Kanada’nın en büyük hava yolu firması olan Air Canada, coronavirüs dolayısıyla iş gücünü yarı yarıya azaltma kararı verdi.

Air Canada’dan gelen açıklamada, coronavirüs salgınının uçuşları yüzde 95 düşürdüğü belirtilirken, bu durumun yakın zaman içinde eski haline gelmesini beklemedikleri ifade edildi.

Şu anda 38 bin personeli olan firmanın iş gücünün yüzde 50-60 oranında düşürülmesine ilişkin küçülmeye karar verdiği kaydedilen açıklamada, kararın 7 Haziran’dan başlamak üzere uygulamaya konacağı belirtildi.

Bu kararla birlikte şirketten 20 bin kadar personel çıkarılacak.

Mart ayında maliyeti düşürmek için personellerin yüzde 50’sine yakınının işten çıkarılacağını duyuran hava yolu şirketi, Kanada hükümetinin finansal destek sağlayacağı açıklamasından sonra bu karardan caymıştı.

AİR CANADA'NIN ÜÇ AYLIK ZARARI 1 MİLYAR DOLARI GEÇTİ

Şirket, geçtiğimiz senenin ilk üç ayında ettiği kar 345 milyon doları bulurken, bu sene ise coronavirüs tedbirleri sebebiyle 1,05 milyar dolar zarar etti.

Air Canada pek çok hava yolu firmasında olduğu gibi coronavirüs salgınının patlak vermesi sonrası uluslararası tarifeli uçuşlarını askıya almıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal