Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu: Evde Bakım Yardımı ödemeleri hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakıma ihtiyaç duyan kişilerin ailelerine ve yakınlarına ödenen Evde Bakım Yardımı ödemelerinin hesaplara yatırıldığını bildirdi.

16.01.2024-10:19 - (Son Güncelleme: 16.01.2024-17:35)

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bu ay ihtiyaç sahiplerine ödenen Evde Bakım Yardımı tutarının toplamda 2,8 milyar TL olduğuna vurgu yaptı ve ödemelerin bugün itibariyle hesaplara yatırılmaya başlandığını bildirdi. 

Ödemeler hesaplara yatırıldı

AA’da yer verilen habere göre; 2006 yılından bu yana binlerce aileye sağlanan Evde Bakım Yardımı ödemelerinin, bakıma ihtiyaç duyan kişilerinin yakınlarına yapıldığına dikkat çeken Göktaş, bakıma ihtiyaç duyan kişilere bakan bireylerin aile bütünlüğünü koruduğuna dikkat çekerek aylık ortalama 560 bin kişiye 5 bin 97 lira tutarında ödeme yaptıklarını söyledi.

Evde Bakım Yardımı

Bakan Göktaş açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık. 2023'te toplam 116,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Ocak ayında yapılan memur maaş katsayısı düzenlemesiyle birlikte, Evde Bakım Yardımı ödemeleri şubat ayında hak sahiplerine artışlı bir şekilde 7 bin 608 lira olarak yatırılacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal