Ahmet Oğuz ‘Son 8 Haftanın Oynanması Lazım’

Gençlerbirliği takımının kaptanı Ahmet Oğuz coronavirüs nedeniyle liglerin durdurulması hakkında açıklamalarda bulundu.

10.04.2020-17:06 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-17:04) Ahmet Oğuz ‘Son 8 Haftanın Oynanması Lazım’

Süper Lig kulübü Gençlerbirliği'nin takım kaptanlarından Ahmet Oğuz, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınından ötürü ertelenen liglerin yeniden başlaması halinde, oyunculara hazırlanmaları için en az 20-25 günlük bir zamanın verilmesi gerektiğini belirtti.

Ahmet Oğuz, konuşmasında, salgının futbol dahil her şeyi vurduğunu ifade ederek, "Maalesef insanlar ölüyor. Daha dikkatli olmamız, söylenenleri yapıp, evde kalmamız gerekiyor. Ben de 20 günden fazladır evdeyim. Çalışmalara da evde başladık. Canımız sıkılıyor ama en azından ailemizle vakit geçiriyoruz." şeklinde konuştu.

Liglerin tekrardan başlamasını beklediklerini ve ev idmanlarına devam ettiklerini vurgulayan 27 yaşındaki tecrübeli oyuncu, "Ara bizi kötü etkileyecek. Hazır bir vücudumuz vardı. Lige hazırlanmak için en az 20-25 gün verilmesi gerekiyor. Benim düşüncem bu. Ancak bu zaman verilirse eski formumuzu yakalayıp, maç oynayacak duruma geliriz." dedi.

Sezon ortasında yaşadığı sakatlığın sonrasında, son haftalarda devamlı ilk 11'de görev yapan Ahmet Oğuz, "Bu durum tabii ki beni etkiledi. Önemli olan burada insan sağlığı. Tekrar en iyi şekilde çalışıp, formayı alacağım. Futbolu çok özledim, daha bir heyecanla oynayacağım." diye konuştu.

‘ÇOK İSTEKLİ, İYİ OYNAYAN ESKİ AHMET'E DÖNMEK İSTİYORUM’

Ahmet Oğuz, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın 2021 senesine alınmasının bir fırsat olarak düşündüğünü belirtti.

Salgın sebebiyle askıya alınan ve gelecek sene yapılacak organizasyonda A Milli Takım forması ile görev yapmak istediğini açıklayan kırmızı-siyahlı oyuncu, şunları söyledi: "Bu erteleme kimileri için büyük şans, kimileri içinse değil. Sakatlanan genç oyuncularımız da vardı. Nazar değmişti. Şampiyonanın ertelenmesi onlar için çok iyi oldu. Tabii ki herkesin bir hedefi var. Avrupa Şampiyonası'nın 1 yıl ertelenmesini fırsata çevirmek istiyorum. Hedeflerim arasında orada olmak var. Neden olmasın? Takımımda düzenli oynamam yetmez. Çok istekli, iyi oynayan eski Ahmet'e dönmek istiyorum.”

‘SON 8 HAFTANIN OYNANMASI LAZIM’

Ahmet Oğuz, ligde kalan karşılaşmaların yapılıp, sezonun bitirilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu kararı yöneticilerin alacağını ifade eden Oğuz, "Bana kalırsa son 8 haftanın oynanması lazım. Kiminin şampiyonluk hedefi, kiminin kümede kalma hedefi var. Bizim hedefimiz ligde kalmak. Yönetenler ne karar verirse saygı göstermemiz gerekiyor. 'Devam edin' de deseler, 'Lig bitti' de deseler saygı duymamız gerekecek." diye konuştu.

Sahada takım arkadaşlarıyla idman yapmayı çok özlediğini de dile getiren Ahmet Oğuz, cümlelerini de şu şekilde sonlandırdı:

"Takım arkadaşlarımla hep iletişim halindeyim. 6-7 kişiyle sürekli konuşuyorum. Hocalarımız kurduğumuz gruba antrenman hareketlerini gönderiyor. Her hareketi gösteriyorlar. 1 dakika süren en az 20-30 hareket gönderiyorlar. Onlar da büyük bir özveriyle bizi formda tutmaya çalışıyorlar. Antrenmandan sonra konsol oyunu oynuyorum. Bütün arkadaşlarım da online olarak katılıyor. Bu şekilde iletişime de geçiyoruz. En çok özlediğim şey antrenmanlarımız. Her gün evde 1.5 saate yakın antrenman yapıyorum. Sonra 6-7 saat konsol oyunu oynuyorum."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal