Ahmet Metin Genç kimdir, nereli ve kaç yaşında? AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç hangi görevlerde bulundu? Ahmet Metin Genç biyografisi ve siyasi kariyeri

Yerel seçimlerde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yarışacak olan Ahmet Metin Genç’in hayatı ve biyografisi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki Ahmet Metin Genç kimdir, nereli ve kaç yaşında? AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç hangi görevlerde bulundu? İşte Ahmet Metin Genç biyografisi ve siyasi kariyeri…

18.01.2024-17:37 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-17:37)

AK Parti’nin Ankara’da gerçekleştirilen ikinci aday tanıtım töreniyle beraber yerel seçimlerde yarışacak olan il belediye başkan adayları belirlenmiş oldu. 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yer alacak olan Ahmet Metin Genç, hayatı ve kariyeri en çok merak edilen isimlerden birisi oldu. Peki Ahmet Metin Genç Kimdir, nereli ve kaç yaşında? AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç hangi görevlerde bulundu? 

Ahmet Metin Genç kimdir?

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç, 1972 yılında Maçka Ormanüstü Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu Maçka Cumhuriyeti İlköğretim Okulu’nda, lise eğitimini ise Maçka İmam Hatip Lisesi’nde tamamlayan Ahmet Metin Genç, 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Çorlu'da vatani görevini tamamlayan, ve 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluşunda önemli görevler üstlenen Ahmet Metin Genç, bu süreçte Trabzon'da Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı ve İl Sekreterliği gibi görevleri yerine getirmiştir.

Ahmet Metin Genç

2002 yılında İl Yönetim Kurulu tarafından AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'na seçilen, 2004 yılında ise AK Parti Genel Merkezi tarafından il başkanlığına atanan Ahmet Metin Genç, 2006 ve 2009 yıllarında yapılan AK Parti olağan il kongrelerinde il başkanlığına seçilen bu kişi, 2007 genel seçimlerinde 7. sıra milletvekili adayı olmuştur.

2014 mahalli idareler seçimlerinde Ortahisar Belediyesi'nin kurucu belediye başkanı olarak seçilen ve 2019 mahalli idareler seçimlerinde bu göreve tekrar seçilen Genç, Ortahisar Belediye Başkanlığı görevine devam etmektedir. 

Orta derecede İngilizce ve Arapça bilen AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal