AK Parti Mardin adayı Abdullah Erin kimdir ve nereli? 2024 Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Abdullah Erin kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? Abdullah Erin hayatı ve biyografisi

Yerel seçimler için süre giderek daralıyor. AK Parti bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı törenle yerel seçimlerde yarışacak adaylarını açıkladı. Mardin’de AK Parti adına yarışacak isim Abdullah Erin oldu. Peki AK Parti Mardin adayı Abdullah Erin kimdir ve nereli? 2024 Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Abdullah Erin kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? İşte Abdullah Erin hayatı ve biyografisi…

18.01.2024-17:03 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-17:03)

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ocak’ta açıkladığı adayların ardından kalan 48 ildeki belediye başkan adaylarını da bugün açıkladı. Erdoğan, Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak Abdullah Erin’in seçildiğini duyurdu. Yapılan bu açıklama sonrasında Abdulllah Erin’in özel hayatı ve siyasi kariyeri araştırma konularının başında yer aldı. Peki AK Parti Mardin adayı Abdullah Erin Kimdir ve nereli? 2024 Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Abdullah Erin kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? 

AK Parti Mardin adayı Abdullah Erin kimdir?

AK Parti’nin Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Abdullah Erin, 1969 yılında Mardin’in Gölbaşı ilçesinde dünyaya geldi. 1986 yılında Midyat Lisesi’ni, 1991 yılında ise Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bitiren Abdullah Erin, bir yıl sonra girdiği Kaymakamlık sınavını kazanarak kaymakam adayı olmuştur.

Abdullah Erin

Kaymakam adaylığı döneminde İngiltere'de üniversite ve dil okullarında genel İngilizce ve sosyal politika üzerine çalışmış olan Abdullah Erin, uluslararası deneyime sahip bir isimdir. Tefenni Kaymakamlığı gibi önemli görevleri üstlenen Erin, Gülşehir, Doğanşar ve Bayburt gibi farklı yerlerde vali yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Özellikle Şırnak Vali Yardımcısı olarak Habur Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirdiği iyileştirmelerle dikkat çeken Erin, bu süreçte önemli başarılar elde etmiştir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal