AK Parti adayı Zeynel Abidin Beyazgül kimdir, nereli ve kaç yaşında? AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkanı adayı Zeynel Abidin Beyazgül hangi görevlerde bulundu? Zeynel Abidin Beyazgül hayatı ve biyografisi

AK Parti’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı adaylığı için gösterdiği Zeynel Abidin Beyazgül’ün hayatı ve siyasi kariyeri merak ediliyor. Peki AK Parti adayı Zeynel Abidin Beyazgül kimdir, nereli ve kaç yaşında? AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkanı adayı Zeynel Abidin Beyazgül hangi görevlerde bulundu? İşte Zeynel Abidin Beyazgül hayatı ve biyografisi…

18.01.2024-17:14 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-17:14)

Zeynel Abidin Beyazgül, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri’nde AK Parti’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yer alacak. Gündemdeki AK Parti adaylarından birisi olan Zeynel Abidin Beyazgül’ün hayatı ve siyasi kariyeri başta Şanlıurfa sakinleri olmak üzere milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Peki AK Parti adayı Zeynel Abidin Beyazgül Kimdir, nereli ve kaç yaşında? AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkanı adayı Zeynel Abidin Beyazgül hangi görevlerde bulundu? 

Zeynel Abidin Beyazgül kimdir?

AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkanı adayı Zeynel Abidin Beyazgül, 1957 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimi boyunca Şanlıurfa’da kalan Zeynel Abidin Beyazgül 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tamamladı.

Zeynel Abidin Beyazgül

1985-1996 yılları arasında avukatlık mesleğine adım atan Zeynel Abidin Beyazgül, kariyerine 1985 yılında Şanlıurfa Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü ile başladı. 1996 yılında Kayseri İncesu Noteri olarak atanmasıyla birlikte Viranşehir 1'inci, Adıyaman 3'üncü, Adıyaman 1'inci ve Malatya 2'inci noterlik görevlerinin ardından Şanlıurfa 5'inci noterliğinde görev aldı. Noterlik kariyeri boyunca 2011'de Malatya Noter Odası Başkanlığı ve 2014-2018 yılları arasında Türkiye Noterler Birliği Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevleri üstlendi.

2004 yılında AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı ve 2015-2018 yılları arasında AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı gibi başarılı siyasi görevleri üstlenen Beyazgül, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. 

AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkanı adayı Zeynel Abidin Beyazgül, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal