Ağlayan pasta nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli ağlayan pasta tarifi ve malzemeleri

Tatlılar arasında özel bir yere sahip olan ağlayan pastanın tarifi lezzetiyle ve pratik tarifiyle bir çok insanın gündeminde yer alıyor. Peki Ağlayan pasta nasıl yapılır? İşte pratik ve lezzetli ağlayan pasta tarifi ve malzemeleri...

12.08.2022-12:22 - (Son Güncelleme: 12.08.2022-12:22) Ağlayan pasta nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli ağlayan pasta tarifi ve malzemeleri

Yapımı en basit tatlılardan birisi olan pastalarında kendi içlerinde türleri bulunuyor. En sevilen pastalardan birisi olan ağlayan pasta hem lezzetiyle, hem görüntüsüyle ve hem pratik tarifiyle pek çok kişinin yemek istediği tatlılar arasında yer alıyor. Pratik ve lezzetli ağlayan pasta tarifi ve malzemelerini öğrenmek isteyenler ise internette araştırma yapmayı sürdürüyor. 

Ağlayan pasta nasıl yapılır? 

Pratik ve lezzetli bir ağlayan pasta tarifi hazırlamak için gereken malzemeler şu şekilde:

Ağlayan pasta

Ağlayan pasta malzemeleri

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

3 yemek kaşığı kakao (25 gram)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

4 yemek kaşığı süt

1 paket hazır çikolata sosu

2 paket krem şanti

1,5 su bardağı süt (kek pişince üstüne dökülecek)

Ağlayan pasta tarifi

Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra üzerine süt, kakao, vanilya, kabartma tozu ve elenmiş un ilave ederek tekrar çırpın. Sonrasında karışımı dikdörtgen şeklindeki bir borcamda yaklaşık 30 dakika kadar 160 derecede pişirin. 

Sosu için ilk olarak krem şanti ile sütü çırpın. Daha sonra karışımı soğumaya bıraktığınız kekin üzerine yayın. Hazırlamış olduğunu çikolata sosunu krem şanti karışımından önce dökmeyi unutmayın. Pastayı en az 2 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal