Kalburabastı nasıl yapılır? En güzel ve lezzetli Kalburabastı için gerekli malzemeler ve tarif

Ağızları tatlandıran şerbetli tatlılardan birisi olan kalburabastı tatlısının tarifi bugünün araştırılan tarifleri arasında yer alıyor. Peki Kalburabastı nasıl yapılır? En güzel ve lezzetli Kalburabastı için gerekli malzemeler ve tarif haberimizde...

05.08.2022-10:17 - (Son Güncelleme: 05.08.2022-10:17) Kalburabastı nasıl yapılır? En güzel ve lezzetli Kalburabastı için gerekli malzemeler ve tarif

Lezzetiyle ve hafifliğiyle en sevilen şerbetli tatlılardan birisi olan kalburabastının tarifi, misafirlerini ağırlayacak olan ev hanımları başta olmak üzere pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Ağızları tatlandıran şerbetli tatlılardan birisi olan kalburabastı tatlısının tarifi bugünün araştırılan tarifleri arasında yer alıyor. Peki Kalburabastı nasıl yapılır?

Kalburabastı nasıl yapılır?

En güzel ve lezzetli kalburabastı hazırlamak için gerekli malzemeler ve tarif şu şekilde:

Kalburabastı

Kalburabastı malzemeleri

120 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 tatlı kaşığı karbonat

3-4 damla limon

1/2 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı yoğurt

3,5 - 4 su bardağı un

1 çay bardağı irmik

Şerbeti için:

1 tatlı kaşığı limon suyu

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

İçi için:

120 gram ceviz içi

Servisi için:

2 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Kalburabastı tarifi

Şeker ile suyu karıştırarak kaynattıktan sonra üzerine limon suyu sıkın ve kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın. Sonrasında ocaktan alarak soğumaya bırakın. 

Tatlı için ise gerekli malzemeleri un haricinde bir güzel karıştırın. Karbonatın üzerine limon suyu sıkıp köpürttükten sonra hafifçe unu karışıma ilave edin. Karışımı ele yapışmayacak hale gelene kadar karıştırmaya devam edin.

Karışımdan cevizden biraz daha büyük olacak şekilde parçalar kopartın ve yuvarlayın. Sonrasında bu parçaların ortasına cevizi koyun ve birleştirin. Fırın tepsinize dizin, önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar 25- 30 dakika pişirin. Fırından aldığınızda sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti ekleyin. Afiyet olsun.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal