MasterChef Hasanpaşa köftesi nasıl yapılır? Hasanpaşa köfte malzemeleri ve pratik tarifi

MasterChef Türkiye’nin son bölümünde şeflerin yarışmacılardan hazırlamalarını istediği Hasanpaşa köftesi, görenlerin hakkında araştırma yaptığı bir yemek tarifi oldu. Peki MasterChef Hasanpaşa köftesi nasıl yapılır? İşte Hasanpaşa köfte malzemeleri ve pratik tarifi...

30.07.2022-12:20 - (Son Güncelleme: 30.07.2022-12:20)

Dün akşam yayınlanan MasterChef Türkiye programında şefler yarışmacılardan Hasanpaşa köftesi hazırlamalarını istedi. Leziz tadı ve güzel görüntüsüyle Hasanpaşa köftesi görenlerin hemen dikkatini çeken tariflerden birisi oldu. Hasanpaşa köfte malzemeleri ve pratik tarifini öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki MasterChef Hasanpaşa köftesi nasıl yapılır?

MasterChef Hasanpaşa köftesi nasıl yapılır?

Hasanpaşa köftesi için gerekli malzemeler ve tarif şu şekilde:

Hasanpaşa köfte

Köfteler için

500 gram dana kıyma

4 dilim rendelenmiş bayat ekmek içi

1 adet orta boy rendelenmiş soğan

1 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı tuz

İçi için

4 adet orta boy patates

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı sıvıyağ

Üzeri için

3-4 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pulbiber

Hasanpaşa köftesi tarifi

Derin bir kapta bütün malzemeleri karıştırın ve köfte harcı meydana getirin. Harçtan avuç içini dolduracak kadar parçalar koparın ve ortası boş olan kaseler hazırladıktan sonra fırın tepsisine dizin. 

Haşladığınız patatesleri rendeledikten sonra üzerine süt, sıvıyağ ve tuz ilave ederek patatesi püre haline getirin. Püreyi bir sıkma torbası yardımı ile hazırladığınız köftelerin ortalarına sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarınca her köftenin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı koyup pul biber serpin ve servis yapın.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal