Bronz teni beyazlatma nasıl yapılır? Güneşten esmerleşen tenler için evde yapılabilecek 6 doğal maske

Ciltlerini beyazlatmak isteyen insanlar cilt beyazlatan fakat doğal olan ürünleri öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki Bronz teni beyazlatma nasıl yapılır? Güneşten esmerleşen tenler için evde yapılabilecek 6 doğal maske...

29.06.2022-10:28 - (Son Güncelleme: 16.08.2023-17:38) Bronz teni beyazlatma nasıl yapılır? Güneşten esmerleşen tenler için evde yapılabilecek 6 doğal maske

Plajda güneşlenirken veya günlük hayatlarına devam ederken güneşe gereğinden fazla maruz kalan insanlar güneşten bronzlaşan tenlerini beyaz hale getirmek için neler yapmaları gerektiğini merak ediyor. Güneşten esmerleşen tenler için evde yapılabilecek 6 doğal maske tarifi, ciltlerini daha beyaz yapmak isteyen insanların gündeminin en üst basamaklarında yer alıyor. Ciltlerini beyazlatmak isteyen insanlar cilt beyazlatan fakat doğal olan ürünleri öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki Bronz teni beyazlatma nasıl yapılır?

Bronz teni beyazlatma nasıl yapılır?

Bronz tenlerini beyazlatmak isteyenlerin yapmaları gereken ilk adım bu konuda sabırlı olmalarıdır. Fakat sabırlı olmak istemeyip bronzlaşmış tenlerini bir an önce beyazlatmak isteyen insanların kullanabilecekleri 6 doğal maske tarifi şu şekildedir:

Cilt beyazlatma nasıl yapılır

Limon suyu ve bal maskesi

Bronzlaşmış tenleri hızla beyazlatabilen limonun cildi açma etkisi vardır. Bunun için;

1 tane limonun suyu sıkılır ve içerisine 1 tatlı kaşığı bal ve biraz su ilave edilir. Cilde uygulana bu karışım 30 dakika sonra yıkanmalıdır.

Yoğurt ve domates maskesi

Cildi yeniden beyazlatmak isteyenler yoğurt ve domatesten oluşan bir maskeyi kullanabilir. Bunun için;

Domatesin kabuğu çıkarılır. Ardından 1 veya 2 tatlı kaşığı yoğurt domates ile karıştırılır. 20 dakika kadar bekletilen karışım sonrasında yıkanır.

Patates suyu maskesi

Suyu çıkarılmış olan bir patatesin suyunu cildinizin istenilen yerine sürün ve 10-12 dakika kadar bekletin. Ardından da yıkama işlemini yapabilirsiniz.

Salatalık maskesi

Cildi açmak için veya bronz bir cildi daha beyaz yapmak için salatalık oldukça etkili bir üründür. Bunun için;

Salatalığı rendeleyin ve sonrasında da suyunu sıkın. Bir parça pamuk yardımıyla salatalıktan çıkan suyu alın ve cildinize sürün. Kurumasının ardından ise temiz su ile cildinizi yıkayın.

Zerdeçal ve nohut unu maskesi

Cilt parlatmak için birebir olan zerdeçal ile cildi beyazlatmaya yardımcı olan nohut ununu kullarak cildinizi daha açık hale getirebilirsiniz. Bunun için;

1 tatlı kaşığı zerdeçal ile 1 bardak nohut ununu karıştırın. Üzerine biraz su veya süt ekleyin. Vücudunuzda beyazlatmak istediğiniz yere bu karışımı sürün. Daha sonra ılık bir su yardımıyla yıkayın.

Kırmızı mercimek maskesi

Kırmızı mercimek, bronz renkteki bir cildi beyazlatan ürünlerden birisidir. Domates suyu ve aloe vera ile birleştirilen kırmızı mercimek ciltte istenen sonucu hemen verecektir. Bunun için;

2 yemek kaşığı kırmızı mercimeği yumuşaması için geceden bekletin. Suyunu süzdükten sonra 1 tatlı kaşığı aloe vera ile 1 çay kaşığı domates suyunu karıştırın. Çıkan karışımı cildinize sürün ve 20 dakika kadar bekletin. Daha sonra cildinizi ovalayarak yıkayın. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal