Lezzetli süt helvası nasıl yapılır? En güzel süt helvası tarifi ve gerekli malzemeler

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden süt helvasının nasıl yapıldığı internet üzerinden araştırılan sorular arasında yer alıyor. Peki Lezzetli süt helvası nasıl yapılır? İşte en güzel süt helvası tarifi ve gerekli malzemeler...

06.08.2022-10:30 - (Son Güncelleme: 06.08.2022-10:30) Lezzetli süt helvası nasıl yapılır? En güzel süt helvası tarifi ve gerekli malzemeler

Pratik hazırlanışı ve mükemmel tarifiyle Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan süt helvası, son günlerde en çok araştırılan tatlılardan birisi olarak dikkat çekiyor. Doğru malzemeler ve tarif ile ağızlarda çok güzel bir tat bırakabilecek olan süt helvasının tarifini öğrenmek isteyenler arama motorları üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki Lezzetli süt helvası nasıl yapılır?

Lezzetli süt helvası nasıl yapılır?

En güzel süt helvası tarifi ve gerekli malzemeler şunlar:

Süt helvası

Süt helvası malzemeleri 

2 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

Süt helvası

Yarım su bardağı un

3⁄4 su bardağı toz şeker

2.5 su bardağı süt

Süt helvası tarifi

Bir tencere içerisinde tereyağını erittikten sonra un ilave edin ve 2-3 dakika kadar kavurun. Sonrasında sütü karışımın içerisine hafif hafif dökerek karıştırmaya devam edin. Toz şeker ve vanilyayı da hafifçe ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin ve 5 dakika sonra ocaktan alın. 

Karışımı güveç kaplarına döktükten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik bir fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal