Afganistan’da Savaşın Bittiği Duyuruldu

Bölgeden gelen son dakika haberlerine göre Taliban’ın ülke yönetimini ele geçiresinden beri direnen Pencşir'in düştüğü bilgisine ulaşıldı.

06.09.2021-09:44 - (Son Güncelleme: 06.09.2021-09:44) Afganistan’da Savaşın Bittiği Duyuruldu

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban ele geçiremediği son vilayet olan Pencşir’inde de bu sabah ele geçirildiği Taliban’a yakın sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Yapılan paylaşımlarda Pencşir valiliğine Taliban’ın kendi bayrağını da çektiği görülüyor.

DİRENİŞİN SÖZCÜSÜ ÖLDÜRÜLDÜ

Pencşir'e sevk eden Taliban örgütü ile Ulusal Direniş Hareketi'ni organize eden Ahmed Mesud liderliğindeki yerel güçler günlerdir çarpışıyordu. Geçtiğimiz hafta Pazar günü direnişin sözcüsünün Taliban güçleri tarafından öldürüldüğü bilgisine ulaşılmıştı. Taliban, Pencşir'i ele geçirebilmek için bütün askeri gücünü buraya yığmıştı. Pencşir’in ise haftalardır süren direnişi Taliban’ın kontrolü ele geçirmesi ile son buldu.

EMRULLAH SALİH’İN KAÇTIĞI İDDİASI

Alınan son bilgilere göre Pencşir vilayetinin merkezi Bazarak da dahil tüm bölge bu sabah itibariyle Taliban’ın eline geçmiş durumda. Uluslararası haber ajansları gelişmeyi 07.18'de duyurdu. Ulusal Direniş Hareketi içerisinde yer alan eski cumhurbaşkanı yardımcısı Emrullah Salih'in Pencşir'den kaçıp Tacikistan'a sığındığı ise gelen bilgiler arasında.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal