Afganistan'da Bulunan Türk Askeri 700 Aileye Kurban Eti Dağıttı

Afganistan bulunan Türk askeri, Kurban Bayramı'nda Kabil'deki savaş mağduru ve mülteci kamplarında bulunan ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı. Bu davranışıyla dünyaya örnek oldu.

21.07.2021-09:26 - (Son Güncelleme: 21.07.2021-09:26)

Afganistan’da görevli yabancı askerler yaklaşık 20 sene sonra ülkeden ayrılırken Türk askeri Afganistan’daki görevine devam ediyor.

700 AİLEYE KURBAN ETİ DAĞITILDI

Kahraman Mehmetçik, Kurban Bayramı’nda başkent Kabil’deki savaş mağduru ve mülteci kamplarında bulunan ihtiyaç sahibi 700 aileye kurban eti dağıttı. Bu davranışı tüm dünyaya örnek oldu.

TÜRKLER BİZE HER ZAMAN YARDIM EDİYOR, MEMNUNUZ"

Savaş mağduru Nargis, Türk askerinin dağıttığı kurban eti için minnetini dile getirerek, ''Türkler bize her zaman yardım ediyorlar memnunuz'' dedi. Savaş mağduru Nargis ayrıca, kahraman Mehmetçiğin kendisine tekerlekli sandalye yardımında bulunduğunu da ifade etti.


AFGAN MİLLETİ ADINA ERDOĞAN'A SESLENİYORUM, BİZİ BU ZOR DURUMDA YALNIZ BIRAKMAYIN

Bütün dünyanın umudu olan Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen savaş mağduru kadın, ''Bizi zor durumda yalnız bırakmayın.'' dedi.


Et dağıtımına gönüllü olarak katılan Habibullah Muradi, ''Önceden de Türk milleti Afganistan’a yardımlar etmiş. Şimdi biz çok kötü bir durumdayız. Afgan milleti adına Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum, bizi yalnız bırakmayın bu zor durumda'' diye konuştu.

Diğer taraftan ise Afganistan hükümeti müzakere heyeti üyesi Nadir Nadiri geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamasında, ülke genelinde devam eden olan çatışmalar sebebi ile de 200 binden fazla vatandaşın evlerini terk ettiğini tespit edilmişti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal