Adıma, üzerime açılmış kaç hat var? E-Devlet Kapısı, BTK adıma açılmış hat sorgulama

Günümüzde hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan telefonlara hat almak zorundayız. Ancak pek çok dolandırıcılıkta yapılabilmektedir. Bu nedenle vatandaşlar üzerlerine kayıtlı kat tane hat olduğunu merak ediyor. İşte merak ettiğiniz tüm detaylar…

22.05.2022-16:10 - (Son Güncelleme: 22.05.2022-16:10) Adıma, üzerime açılmış kaç hat var? E-Devlet Kapısı, BTK adıma açılmış hat sorgulama

Bir vatandaşın BTK’dan yaptığı sorgulamada üzerine tam 300 adet cep telefonu hattı olduğunu öğrenmesiyle birçok kişi kendi üzerine de olup olmadığını merak etmeye başladı. Bu şekilde vatandaşlar dolandırılırken borçlarda üzerlerine kalıyor. Günümüz teknoloji imkanlarını kullanmakta önemlidir. BTK üzerinden zaman zaman üzerinize açılmış hat olup olmadığını araştırmalısınız. İşte merak ettiğiniz tüm detaylar…

Üzerimde kaç kat olduğunu nasıl öğrenirim?

Bir kişinin hat alabilmesi için bazı yasal şartları yerine getirmesi gereklidir. Kolay bir şekilde halledilen şartların olması da zaman zaman dolandırılmamıza neden olmaktadır. Bu sayede üzerine açılan binlerce hat alınabiliyordu. Dolandırıcılığa karşı alınan önlemlerden biri de BTK yani Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun hat sorgulama sistemidir. Bu sisteme ulaşmak E- Devlet üzerinden yapılmaktadır. Daha önceden sadece BTK sitesini kullanabilirken artık E-Devlet sistemi kullanılmaktadır.

Hat Sorgulama Nasıl Yapılır

Hat sorgulama nasıl yapılır?

Birçok kişinin kullandığı bu sistem istatistiklere bakıldığında 10 binden fazla kişinin üzerine 10’dan fazla hat açıldığı görülmektedir. Bunun dışında 30 binden fazla kişinin de üzerine 5’den fazla bulunmaktadır. Vatandaşlar kendi başlarına gelmeyeceğini düşünmektedir ancak bu işin kimin başına geleceği hiç belli olmaz. Bu nedenle zaman zaman bu durumu kontrol etmelisiniz. İnternetin sağlamış olduğu kolaylıklar ile basit bir şekilde üzerinize hat olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

E-Devlet Kapısı üzerinden sorgula işlemi yapılabilmektedir. Bunun için E-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ya da diğer giriş yollarında istenilen bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır. Daha sonra hat sorgulama yazdığınızda önünüze çıkan sayfadan işleminizi yapabilirsiniz.

Üzerime açılmış hattı nereye şikayet etmeliyim?

Hat sorgulama işleminiz sonrasında üzerinize size ait olmayan bir hat tespit edilmesi durumunda şikayette bulunmalısınız. Bunun için savcılığa vereceğiniz dilekçe yeterli olacaktır. Daha sonra üzerinizdeki hat hangi operatöre aitse oradan bu hattı kapattırmalısınız. Bu nedenle yaşanan pek çok haciz icra durumu yer almaktadır. O nedenle tedbir almakta fayda var.

Dilekçe örneği

Savcılığa bulunacağınız şikayette bir dilekçe teslim etmeniz gerekir. Bunun için nasıl bir dilekçe yazılacağı da merak ediliyor. Üzerinize açılmış olan hat için şikayet dilekçesi şu şekilde yazılmalıdır:

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

(İL VEYA İLÇE İSMİ)

MÜŞTEKİ: Şikayet edenin ismi ve adresi

SANIK: Şikayet edilenin ismi ve adresi

SUÇ: Evrakta sahtecilik

AÇIKLAMALAR: Buraya şahıs hakkındaki şikayetinizi belirteceksiniz

HUKUKİ NEDENLER: 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu, TCK. md. ve ilgili mevzuat.

TALEP : Yukarıda arz edilen nedenlerle sanık xxxxx hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini saygı ile arz ve talep ederim .

Tarih

Müşteki Ad Soyad

İmza

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal