Adı Sevgi Şükran karakterinden Kemal Sunal açıklaması geldi! Mehtap Bayri'den Kemal Sunal'a ilgi dolu sözler

Kısa sürede izleyicilerin kalbini kazanan Adı Sevgi dizisindeki Şükran karakterini canlandıran Mehtap Bayri verdiği röportaj ile gündeme damgasını vurdu. Usta oyuncu Kemal Sunal ile yaşadıklarını anlatan Bayri, hayatının dönüm noktasını Kemal Sunal ile çalışmasına yordu. Sevilen oyuncu Mehtap Bayri'nin röportajı haberimizde

24.04.2022-14:24 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-09:01) Adı Sevgi Şükran karakterinden Kemal Sunal açıklaması geldi! Mehtap Bayri'den Kemal Sunal'a ilgi dolu sözler

Birçok ünlü ismin okuduğu Vefa Lisesi'nde çekilen Adı Sevgi dizisinde kız çocuklarının dramı ele alınmaktadır. Dizide Şükran olarak bilinen Mehtap Bayri, oyunculuk ve tarım ile ilgilendiği yılları anlatırken usta oyuncu Kemal Sunal'ı anmadan geçmedi. 1997 yılında Şaban ve Şirin dizisinde Kemal Sunal ile oynama şansı bulan Bayri, kariyerindeki dönüm noktalarına değindi. Röportaj da sorulan sorulara açıklığıyla cevap veren Mehtap Bayri'nin cevapları haberimizde yer almaktadır

Mehtap Bayri röportajı

- Adı Sevgi'de Şükran karakterini canlandırıyorsunuz. Koliba Film'den teklif geldiğinde ne düşündünüz?

Oyunculuğun yanı sıra tarımla da uğraştığını belirten Bayri, son yıllarda peşinden gittiği ve hayali olan butik markasıyla ilgilenmeye devam ederken Koliba Film'inden o dönem teklif gelmesi ve Ata Türkoğlu ile aralarındaki bağın farklı olduğunu belirtti.

10 yıl önce Orhan Kemal'in eseri Evlerden Biri'nin dizi çekimlerinde de Ata Türkoğlu'nun çalışması ve keyifli projenin ortaya çıkmasından sonra tekrar Mehtap Bayri ile çalışmak istemeleri ''Koşulsuz sizinleyim'' cevabını verdi.

- Şükran, Baykara malikanesinin sorumlusu, Macide Baykara'nın sağ kolu, Ferdi ve Fidan'ın maharetli annesi... Şükran'ı kendinize yakın buluyor musunuz?

Oyuncuların canlandırdığı karakter ile benzerliği izleyiciler tarafından hep merak edilmiştir. Şükran karakterine hayat veren Mehtap Bayri ise canlandırdığı karakter ile çok bağdaşmasada onu haklı bulduğu noktaların olduğunu belirtti. ''Şükran kendince haklı birisi benzer noktalarımız var fakat seçtiği tarafta ayrışıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Mehtap Bayri röportajı

- 'Adı Sevgi' çocuk gelin sorunu, kız çocuklarının eğitiminin engellenmesi ve kadına şiddet gibi toplumsal konuları işleyen bir dizi. Bunlara mercek tutan bir dizide yer almak size neler hissettiriyor?

Günümüzde devam eden kız çocuklarının dramı ekranların karşısına Adı Sevgi dizisiyle geçti. Toplumda yer alan her bireyin düzenli bir eğitim alması şart. ''Her insanın içinde iyi de kötü de var ama önemli olan bunun ayrımını bilmek ve iyi olan tarafımızı görünür kılabilmek. Bunu da bazen doğruyu, olması gerekeni göstererek bazen de yanlışı, yapılmaması gerekeni göstererek sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda eğitimcilerin olduğu kadar, toplumun her kesimine ulaşan biz sanatçıların da payı var'' açıklamalarında bulunan Bayri, bu projede yer almanın tek bir kişiye bile umut olmak hayali beni heyecanlandırıyor açıklamalarıyla soruyu cevapladı.

- Sizce kız çocuklarının eğitim hakkının engellenmemesi, çocuk yaşta evliliklerin önlenmesi ve kadına şiddetin son bulması için neler yapılabilir?

Eski zamanlarda daha çok olsa da günümüzde de devam eden kız çocuk dramlarının etkisini yaşamaktayız. Çocuk yaşta evliliğe zorlanan kız çocukları, okuldan alınan çocuklar, kadına ve çocuğa gittikçe büyüyen şiddetin önlenmesi bireylerin bilinçlenmesinden geçmektedir.

- Vefa Lisesi'nde okumanız ve Kemal Sunal'la tanışmanız, oyunculuk serüveninizde nasıl etkili oldu?

Aileden uzak büyük şehirde tek kardeşim ve ben hayat sürdürmek oldukça zorlayıcıydı. Kendimize uğraşabileceğimiz hobiler yarattık. Sanat ve spor ile geçirdiğimiz günlerin sonunda yılların geçtiğini gördük. Vefa Lisesi birçok tanınmış ismin eğitim aldığı okul oldu. Küçük yaşlarda ilgi duyduğum tiyatroculuğa yöneldim. Aynı sıralardan eğitim aldığım Kemal Sunal'a olan ilgim gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Şanslı hayran olarak Kemal Sunal ile Şaban ve Şirin dizilerinde karşılıklı oynama şansı buldum. Sunal benim hayatımda dönüm noktam.

Mehtap Bayri röportajı

- Yaklaşık 30 yıldır bu sektördesiniz. İçinizde kalan bir ukde var mı? Örneğin anne olmak gibi...

Zamanında yaşadıklarım ve hayal ettiklerim gerçekleşmese de pes etmeden devam ettim. Anne olmak çocuk doğurmanın yanı sıra içgüdüsel bir eylem. Belki anne olmadım ama birçok kez annelik duygusunu yaşadım. Kedilerim ve ablamı çocukları bana anneliği yaşattı.

- Muğla'da zeytin ve zeytinyağı üretiyorsunuz. Bu merak nasıl doğdu?

Tarımla uzun zamandır uğraşan Mehtap Bayri, toprağa olan ilgisini anlattı. Rahmetli babam ie olan ortak hayalimi yavaş yavaş gerçekleştirmeye başladı. Kendisinin ömrü yetmedi fakat ben büyük çiftlik hayalimi gerçekleştiriyorum. Muğla'da uzun yıllar yaşama fırsatı buldum ve hayalimi gerçekleştirmek için doğru yerin bura olduğuna karar verdim. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal