Adana'da Kendini MİT’çi Ve Komutan Olarak Tanıtan Dolandırıcılar Tutuklandı

Adana’da kendilerini MİT elemanı ve komutan olarak tanıtarak 2 kişiden iş vaadi ve kamu kurumundaki işlerini tamamlama bahanesiyle 70 bin lira dolandırdığı iddia edilen 3 kişiden 2’si tutuklandı

20.07.2019-09:26 - (Son Güncelleme: 20.07.2019-09:20) Adana'da Kendini MİT’çi Ve Komutan Olarak Tanıtan Dolandırıcılar Tutuklandı

Adana'da kendileirni MİT personeli ve komutan olarak tanıtan dolandırıcı grubu polis tarafından çökertildi.

YARDIM VAADİ İLE DOLANDIRDILAR  

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne gelen bir vatandaş çocuğunun astsubay sınavına girdikten sonra tanıştığı R.B. isimli kişinin kendisini Genelkurmay Başkanlığı'nda görevli yarbay olarak tanıtıp çocuğunu astsubay yapma karşılığında 25 bin lira para aldığını fakat çocuğunun astsubay olamadığını iddia etti.

Diğer yandan yine polise başvuran vatandaş ise kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan B.Y. ve İ.T.’nin Adana’da MİT’in yeni bir oluşum gerçekleştirdiğini bu sebeple kendilerinin görevlendirilerek MİT’e yeni eleman almak için çalışma yaptıklarını, kendilerinden 45 bin lira para aldığını fakat bir sonuç elde edilemediğini ileri sürerek dolandırıldığını söyleyip şikayetçi oldu.

POLİS TAKİBİ İLE ÇÖKERTİLDİLER  

Polis ekipleri bu başvurular üzerine R.B., B.Y. ve İ.T. adlı kişileri takibe aldı. Yapılan takip neticesinde zanlıların kendisini komutan ve MİT görevlisi olarak tanıtıp iş vaadi, adliye ve diğer kamu kurumlarındaki işleri çözme sözü vererek dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Bunun üzerine polis, zanlıları evlerinde yakaladı. Emniyete sevk edilen şüpheliler sorgularının tamamlanmasından sonra adliyeye gönderildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartılan zanlılardan R.B. ve B.Y. tutuklanırken, İ.T. adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal