Açık kapı nedir? Açık kapı yardımı kimlere verilir? Açık kapı yardım başvurusu nasıl yapılır? Açık kapı yardımı başvurusu ile ilgili tüm detaylar

Devlet tarafından geliştirilen açık kapı projesi son zamanlarda sıkça duyulan ve insanların merak ettiği bir tabir. Peki açık kapı nedir? Açık kapıya kimler başvurabilir? Tüm detaylar haberimizde.

02.06.2022-14:20 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-14:20) Açık kapı nedir? Açık kapı yardımı kimlere verilir? Açık kapı yardım başvurusu nasıl yapılır? Açık kapı yardımı başvurusu ile ilgili tüm detaylar

Vatandaşlar ile daha hızlı iletişim kurmak amacıyla tasarlanan açık kapı projesi internet üzerinden en çok araştırılan konulardan biri. Peki açık kapı başvurusu nasıl yapılır? Açık kapı kimlere verilmektedir? Açık kapı projesi ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Açık kapı projesi nedir

Açık kapı vatandaşların valilik ile daha hızlı ve etkili biçimde iletişime geçmesini amaçlayan, devlet tarafından geliştirilen bir projedir. İstek ve şikayetlerin daha hızlı çözülmesi amaçlanır. Birçok kanal aracılığıyla açık kapıya başvuru yapılabilmektedir.

Açık Kapı Projesi

Açık kapı başvurusu

Açık kapı projesi aracılığıyla 322 farklı konuyla ilgili valiliklere talep istek belirtilebilmektedir. Vatandaşlar kendileri valiliklere giderek açık kapı masasına başvurabiliyor. Bunun yanında açık kapı için yapılan uygulama ile de başvuru yapılabilir. Son olarak e-Devlet şifresi ile de açık kapıya başvuru kabul edilmektedir.

Açık kapı kimlere verilir

Yapılan tüm başvurular valiliklere iletilir. Dijital ortamlarda yapılmış başvurular ise 7 gün gibi bir sürede işleme alınır. İhtiyaç sahibi olan, istek ve talebi bulunan tüm vatandaşlar açık kapı projesine başvuru yapabilir. 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal