AB’den yeni Türkiye adımı: 7,6 milyar euro’luk kaynak ayrılacak

Avrupa Birliği (AB), göç krizi konusunda yeni bir adım atarak Türkiye ve ilgili ülkelerde bulunan sığınmacılar için 7,6 milyar euroluk bütçe oluşturma kararı aldı.

02.02.2024-10:20 - (Son Güncelleme: 02.02.2024-17:26)

Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi sonrasında yayınlanan sonuç bildirgesinde göç krizi ile ilgili bir adım da yer aldı.

Bildiride, Avrupa Birliği ülkelerinin Ukrayna'ya sağladıkları mali desteği sürdürme kararı aldıkları belirtilirken, özellikle Macaristan gibi AB fonlarından yeterince faydalanamayan İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerin, sığınmacılar için mevcut uyum fonlarından daha fazla yararlanabilmesi için AB Komisyonu'na yetki verilmesinin araştırılacağı aktarıldı.

AB Türkiye

7,6 milyar euroluk yardım fonu hazırlanacak

Haber7’nin yer verdiği habere göre; bildirgede, Avrupa'nın karşı karşıya kaldığı düzensiz göç akınıyla mücadele için ilgili ülkelerle işbirliği amacıyla mali destek sağlanması kararı alındığı belirtiliyor. AB'nin özellikle Türkiye'deki Suriyelilere odaklanarak bölge ülkeleri, Balkanlar ve Afrika ülkelerine yönelik kullanılmak üzere 7,6 milyar euroluk bir bütçe hazırlama kararı aldığı açıklandı.

Bildiride şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye ve daha geniş bölgedeki Suriyeli mültecilere destek de dahil olmak üzere üçüncü ülkelerle etkili göç işbirliğinin sürdürülmesine yardımcı olacaktır. Daha önce AB Afrika Güven Fonu aracılığıyla gerçekleştirilen eylemlerin devamı sağlanacaktır. Ayrıca göç yolları için ortaklıklar ve finansman da dahil olmak üzere Batı Balkanlar, Güney komşular ve Afrika'yı desteklemeye yardımcı olacaktır” 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal