İsrail katliamı 'kahramanlık' olarak sundu: Skandal etkinlik büyük tepki çekti

Gazze’deki katliamını sürdüren İsrail tepki çekecek bir etkinlik gerçekleştirdi. Aşırı sağcıların katıldığı bir etkinlikte 300 kişinin öldürüldüğü Şucaciye Mahallesi’nin adı ‘’Gazze Mahallesi Kahramanları’’, El Nasır Mahallesi’nin adı ise İsrailli komutan ‘’Gaviş’’ olarak değiştirdi.

02.02.2024-09:42 - (Son Güncelleme: 02.02.2024-17:25)

Aylardır süren savaşta 27 binin üzerinde Filistinliyi öldüren İsrail, Uluslararası Adalet Divanı’nın ‘’tedbir’’ kararından 4 gün sonra kentteki mahallelere İbranice adların verildiği bir etkinlik düzenledi.

İsrail’in Zaferi adlı etkinlikte aşırı sağcı politikacılar, iş adamları ve bilinen simalar yer aldı.

Başbakan Netanyahu'nun kabinesinden 11 bakan ve 15 milletvekilinin katıldığı bir konferansta, ırkçı söylemleriyle tanınan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir öncülük etti. Toplantıda, "Gelin Gazze'de Evinizi İnşa Edin!" adlı bir proje başlatan aşırı sağcılar, şehirdeki bölgelere İbranice isimler vermeye karar verdiler.

300 kişiyi katledenlere ‘kahraman’ dediler

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre; Katılımcılar, işgal edilen bölgelere İbranice isimler seçerek ev kuracakları mahalleleri sembollerle belirledi. Şucaiye Mahallesi, tarihi bir katliamın yaşandığı yer olmasına rağmen, etkinlikte "Gazze Mahallesi Kahramanları" ismiyle anıldı. Aralık ayında, İsrail saldırısı sonucu bu mahallede bir günde 300'den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

İsrail Mahalle Etkinlik

El Nasır Mahallesi’nin adı İsrail komutanının ismi oldu

Aşırı sağcılar tarafından belirlenen yeni isim, El Nasır Mahallesi için "Gaviş Mahallesi" oldu. Mahallenin mevcut adı, 1967 savaşlarında İsrail ile çatışan Mısır Devlet Başkanı Cemal Abdülnasır'dan gelmekteydi. Irkçı bir grup, "Gaviş" adını seçtikleri mahalle için haritada İbranice bir açıklama yaparak, "6 Gün Savaşları'nda Güney Komutanlığı baş komutanı Yeshayahu Gavish'in anısına değiştirilecek" ifadelerini kullandı.

İsrailli Bakan’dan topyekün işgal talebi

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Filistin'de on binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olan İsrail'in topyekûn işgal çağrısında bulundu. Bir röportaj sırasında muhabire Filistin haritasını gösteren İsrailli Bakan, Filistinlilerin İsrail devletini tanımadığını ve vaat edilmiş toprakların İsrail sınırlarına dahil edilmesi gerektiğini savundu. Tevrat'tan bir ayet okuyarak Kahri, İsrail'in sınırlarını genişletme çağrısı yaparak "Sınırlarınızı Kızıldeniz'den Filistin Denizi'ne çekin" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal