İYİ Parti afişleri Ataşehir’e asıldı: Aday gösterilmediği için intikam aldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Ataşehir Belediye Başkanlığı için asacakları afişlerin yasaklanması için “Saraçhane yasakladı” sözlerini kullanması sonrasında aday gösterilmeyen Başkan İlgezdi, afişleri billboardlara yansıttı. İşte detaylar…

02.02.2024-10:11 - (Son Güncelleme: 02.02.2024-17:25)

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul, Ankara ve İzmir için hazırladıkları afişlerin billboardlara asılmasının CHP’li belediyeler tarafından engellendiğini iddia etmişti.

CHP ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için sert sözler sarf eden Akşener, "Bugün de birileri istiyor ki billboard'sız seçim kampanyası yapalım ama bu defa öncekilerden farklı ve ilginç olarak önümüze bu engeli çıkartan iktidar değil, ana muhalefet. Bizi sansürlemek isteyen saray değil belediye. Bizi engellemeye çalışan Beştepe değil, Saraçhane!" dedi.

Ataşehir’de billboardlar asıldı

Akşam’ın yer verdiği habere göre; Ekrem İmamoğlu, Akşener'e "Bizim öyle bir engelleme veya bu tarz bir girişimde bulunmayacağımızı en iyi kendileri bilirler" yanıtını verdi. Afiş tartışması yaşanırken, CHP'li Ataşehir Belediyesi'nden dikkat çeken bir hamle geldi. İYİ Parti'nin, "Tek adam baskınına da, eş başkan kavgasına da mecbur değilsin" yazılı afişi Ataşehir'deki billboard'larda yayınlandı. Afişin yayınlanması, 15 yıldır belediye başkanlığı yaptığı Ataşehir'den CHP adayı olarak gösterilmeyen Battal İlgezdi'nin intikamı olarak yorumlandı.

İYİ Parti Ataşehir

Belediye olayı üstlenmedi

Ataşehir Belediyesi ise LED ekranlarda görülen İYİ Parti afişleri hakkında yaptığı açıklamada, "Bahse konu olan LED ekranlar, Ataşehir Belediyesi tarafından 01.01.2020 tarihinden itibaren MSO Açıkhava Reklam Pazarlama İnş. San. ve Tic. A.Ş.'ye sözleşme yapılarak kiralanmıştır. Dolayısıyla, firma tarafından ticari amaçla kiralanan bu LED ekranlarda yayımlanan reklam ve ilanlar üzerinde belediyemizin bir sorumluluğu ve telkini bulunmamaktadır. İlgili firma, yasalar çerçevesinde ihale alıp firma ve siyasi parti reklamlarını LED ekranlar ve billboard'larda yayımlamaktadır. Ataşehir Belediyesi'nin bu yayımlanan reklamlara müdahalesi söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal