ABD’den yeni Gazze hamlesi: Geçici liman inşaatı başlıyor

ABD askerleri, bir savaş gemisinin, Gazze kıyısı yakınlarında geçici bir liman inşaatı için gerekli ekipmanlarla beraber yola çıktığını açıkladı. İşte detaylar…

10.03.2024-17:11 - (Son Güncelleme: 10.03.2024-17:11)

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz günlerde Gazze sahili yakınlarında geçici bir liman inşası konusunda Amerikan askerlerine talimat verdiğini duyurmuştu. Talimat sonrasında "General Frank S. Besson" adlı bir destek gemisi, Virginia eyaletinden Orta Doğu’ya doğru yola çıktı.

ABD’den yeni Gazze hamlesi

NTV’de yer alan habere göre; Başkan Joe Biden'ın Gazze'ye deniz yoluyla yardım göndermek amacıyla yüzen bir liman inşa edileceğini açıklamasının ardından ilk adım atıldı. ABD Merkez Komutanlığı, sosyal medya hesabında, Biden'ın duyurusunun ardından ABD gemisinin "36 saatten kısa bir süre içinde" yola çıktığını belirtti.

ABD’den yeni Gazze hamlesi: Geçici liman inşaatı başlıyor

Yapılan açıklamada, geminin "hayati insani malzemelerin Gazze'ye ulaştırılması için geçici bir liman kurulmasına yönelik ilk ekipmanı taşıdığı" ifadesine yer verildi.

Yardım gemisi izin bekliyor

Pentagon, bin askerin yardımıyla inşa edilecek iskeleyi kurmanın 60 gün sürebileceğini belirtmişti. Ayrıca, yaklaşık 200 ton yiyecek yüklü bir yardım gemisinin de Kıbrıs'taki bir limandan yola çıkmak için izin beklediği ifade edildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal