Azerbaycan ile Ermenistan arasında gerilim: Dört köyü derhal geri verin

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yeni bir gerilim ortaya çıktı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Erivan’a işgal ettiği 4 köyü geri vermesi konusunda uyarıda bulundu.

10.03.2024-16:58 - (Son Güncelleme: 10.03.2024-16:58)

Azerbaycan ile Ermenistan arasında kurulan ortak sınır komisyonu görüşmeleri devam ederken Ermenistan’in işgal altına aldığı 4 köy yeni bir gerilim ortaya çıkardı. 

Azerbaycan-Ermenistan Sınır Belirleme Komisyonu Eş Başkanı ve Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev'in ofisinden yapılan açıklamada, komisyonların bugüne kadar 7 kez bir araya geldiği ve sınır belirleme çalışmalarının düzenleyici ve yasal çerçevenin oluşturulmasıyla ilgili aşamada olduğu belirtildi. Açıklamada, Ermenistan medyasında son dönemde Azerbaycan'ın yanlış bir şekilde Ermenistan'ın 31 köyüne ait arazileri işgal altında tuttuğuna dair haberlerin yayıldığı hatırlatılarak, "sınırlar belirlenene kadar Ermenistan'ın 31 köyüne ait arazilerin 'işgal altında tutulduğunu' söylemek tamamen asılsızdır" ifadelerine yer verildi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında gerilim: Aliyev’den Erivan’a sert uyarı

4 köyü derhal geri verin

Azerbaycan-Ermenistan Sınır Belirleme Komisyonu Eş Başkanı ve Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev'in ofisinden yapılan açıklamada, komisyonların bugüne kadar yedi kez bir araya geldiği ve şu anda sınır belirleme için düzenleyici ve yasal çerçevenin oluşturulmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, son zamanlarda Ermenistan medyasında Azerbaycan'ın 31 köyüne ait arazileri işgal ettiğine dair yanıltıcı haberlerin yayıldığına dikkat çekilerek, "Sınırlar belirlenene kadar Ermenistan'ın 31 köyüne ait arazilerin 'işgal altında tutulduğunu' söylemek tamamen asılsızdır" ifadesi kullanıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal