Bayraktar TB2’ye dünyadan talep yağıyor: Maldivler’e teslimatlar başladı

Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki dikkat çeken teknolojilerinden birisi olan Bayraktar TB2’ye son olarak Maldivler talip olmuştu. Yapılan görüşmelerin ardından Türkiye ile Maldivler arasında ihraç çalışmaları başladı. İşte detaylar…

10.03.2024-16:33 - (Son Güncelleme: 10.03.2024-16:33)

Güvenlik güçlerindeki açıklarını kapatmak için Türkiye ile Bayraktar TB2’ler konusunda görüşmelere başlayan Maldivler, 6 adet Bayraktar TB2’den oluşan bir sistemi satın almıştı. Yapılan anlaşmayla beraber araçların teslimat işlemleri başladı.

Bayraktar TB2’nin yeni durağı belli oldu

AA’da yer alan habere göre; Maldivler Cumhurbaşkanı Muhammed Muizzu, Kasım 2023'te Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile önemli görüşmelerde bulundu. Ziyaret sırasında Muizzu, Türk savunma sanayisi şirketlerini ziyaret ederek işbirliği imkanlarını değerlendirdi.

Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2, dünya genelinde en çok ülkeye satılan İnsansız Hava Aracı (SİHA) olma özelliğini taşıyarak Türkiye'nin savunma sanayisindeki lider konumunu daha da güçlendirdi.

Bayraktar TB2’ye dünyadan talep yağıyor: Maldivler’e teslimatlar başladı

33 ülke ile sözleşme imzalandı

2018 yılında ilk ihracat başarısını Katar'da elde eden Bayraktar TB2, bugüne kadar 33 farklı ülke ile sözleşme imzalayarak dünya genelinde büyük bir başarıya ulaştı. Çeşitli iklim şartlarına uyum sağlayabilen Bayraktar TB2, çöl sıcağından dondurucu soğuğa, kar yağışından fırtınalı hava koşullarına kadar birçok zorlu şartta görev yapma yeteneğini sergiledi. NATO ve Avrupa Birliği ülkelerinin envanterine giren Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saatinin üzerinde bir performans gösterdi ve Türkiye'nin irtifa rekorunu kırarak 27 bin 30 feet'e kadar çıkabildi. Baykar'ın insansız hava araçlarına yönelik olarak 34 farklı ülke ile anlaşma sağlamış olduğu tahmin ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal