KKTC’de sahte diploma skandalı: YÖDAK Başkanı ve yardımcısı tutuklandı

KKTC’de geçtiğimiz ay gelen şikayetler sonrasında Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde başlatılan soruşturma kapsamında YÖDAK (Yükseköğretim Planlama, Denetleme ve Akreditasyon Kurumu) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı ve yolsuzluğun yaşandığı dönemdeki Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hasgüler, rüşvet iddiasıyla tutuklandı. İşte detaylar…

10.03.2024-11:30 - (Son Güncelleme: 10.03.2024-11:30) KKTC’de sahte diploma skandalı: YÖDAK Başkanı ve yardımcısı tutuklandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yolsuzluk skandalı yaşanıyor. Alınan bilgilere Türkiye’deki Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) muadili olan YÖDAK’ın (Yükseköğretim Planlama, Denetleme ve Akreditasyon Kurumu) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı ve yolsuzluğun yaşandığı dönemdeki Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hasgüler’in tutuklandığı öğrenildi.

KKTC’de rüşvet skandalı

Hürriyet’te yer verilen habere göre; Kamuoyunda 'Sahte diploma' olarak bilinen skandalla ilgili olarak, Turgay Avcı'nın üniversitenin tıp fakültesi açma sürecinde 10 bin dolar aldığı, yardımcısı Mehmet Hasgüler'in ise 4 bin dolar aldığı iddia ediliyor. Turgay Avcı'nın poliste verdiği ilk ifade sırasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı, Mehmet Hasgüler ise dün Lefkoşa'da mahkemeye çıkartıldı. 

KKTC’de sahte diploma skandalı: YÖDAK Başkanı ve yardımcısı tutuklandı

Savcılık, Avcı ve Hasgüler'e ödenen paraların muhasebe kayıtları ve fişleriyle belirlendiğini belirtti. 

Mahkeme hakimi, iki zanlının bir sonraki duruşmalarına kadar 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi. YÖDAK Başkanı'nı atayan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Avcı'nın görevden alınması için gerekli hukuki ve bürokratik işlemleri başlatıldığını duyurdu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal