Ramazan’ın ilk orucu yarın tutulacak: Milyonlar gece sahurlarını yapacak

İslam aleminin heyecanla beklediği Ramazan ayının ilk orucu yarın tutulacak. Milyonlarca Müslüman gece yarısı sahurlarını yaparak oruçlarını tutmaya başlayacak. İşte detaylar…

10.03.2024-11:07 - (Son Güncelleme: 10.03.2024-11:07)

Üç ayların son ayı olan Ramazan ayı yarın itibariyle başlıyor. Müslümanlar bu önemli ayın ilk sahurunu bu gece, ilk iftarını ise yapacak. İftarın ardından milyonlarca Müslüman ilk teravih namazlarını kılmak üzere camilere akın edecek.

Milyonlar gece sahurlarını yapacak

TRT Haber’in yer verdiği habere göre; Yarın Iğdır'da ilk imsak saat 04.52'de başlayacak ve ilk iftar saat 18.13'te gerçekleşecek. Ramazanın ilk gününde Çanakkale'de son imsak saat 06.02'de, son iftar ise saat 19.24'te olacak.

Ramazan’ın ilk orucu yarın tutulacak: Milyonlar gece sahurlarını yapacak 

Artvin, Kastamonu, Kırklareli, Samsun, Zonguldak ve Sinop'ta 13 saat 23 dakika ile en uzun oruç tutulacakken, Adana, Antalya, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, Kilis, Mardin, Muğla, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da ise 13 saat 20 dakika ile en kısa oruç süresi yaşanacak. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yılın ramazan temasını "Ramazan ve Ahiret Bilinci" olarak belirlerken, fitre miktarını da 130 lira olarak belirledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal