ABD’den İran’a sert tepki: 'Saldırıların karşılığını vereceğiz'

ABD Savunma Bakanı Austin, Ürdün-Suriye sınırındaki üslerine yapılan saldırılarla ilgili olarak, ‘’ABD güçlerine yönelik saldırılardan İran destekli milisler sorumlu ve biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz." ifadelerine yer verdi.

29.01.2024-10:19 - (Son Güncelleme: 29.01.2024-17:30) ABD’den İran’a sert tepki: 'Saldırıların karşılığını vereceğiz'

Suriye sınırına yakın bölgede konuşlanan ABD ve Koalisyon güçlerine yönelik gece saatlerinde düzenlenen saldırılarda 3 ABD askeri hayatını kaybetmiş ve çok sayıda Amerikan askeri yaralanmıştı.

‘’Saldırıların karşılığını vereceğiz’’

ABD Savunma Bakanı Austin, konu hakkında yaptığı açıklamada, "ABD güçlerine yönelik saldırılardan İran destekli milisler sorumlu ve biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz." ifadelerini kullandı.

ABD üs saldırı

‘’Tüm adımları atacağız’’

AA’nın yer verdiği habere göre; ABD Savunma Bakanı Austin, Amerikan kuvvetlerine yönelik saldırılara karşı herhangi bir hoşgörü göstermeyeceklerini belirterek, "ABD'yi, birliklerimizi ve çıkarlarımızı savunmak için gerekli tüm adımları atacağız." dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, yazılı bir açıklama yaparak, Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne tek yönlü insansız hava aracıyla gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askerinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM) da saldırı sonucu 25 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ürdün hükümeti ise ABD kuvvetlerine yapılan saldırının ülke topraklarında değil, Suriye sınırındaki Tenef Üssü'nde meydana geldiğini açıkladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal