Altın için fırsat günleri başladı: Gram altının kaderi Çarşamba belli olacak

Altın fiyatları hakkındaki gelişmeleri takip eden yatırımcılar, gözlerini Çarşamba günü açıklanacak olan Fed faiz kararına çevirdi. Peki altın yeni hafta nasıl başladı? İşte detaylar…

29.01.2024-10:08 - (Son Güncelleme: 29.01.2024-17:30)

Altın fiyatlarında son günlerde yaşanan dalgalanma yeni haftada da devam ediyor. Yatırımcılar son dakika gelişmelerini yakından takip ederken öte yandan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararının ne olacağını da merak ediyor.

Altın fiyatları yeni haftaya hareketli girdi

Geçtiğimiz hafta ABD'den gelen verilerle Altın Fiyatları dalgalı bir seyir izledi. Ancak, asıl önemli haftaya giriş yapıldı ve Fed'in faiz indirimine başlama olasılığının yüzde 46'lara kadar düşmesi, ons altının değer kaybetmesine neden oldu. Analistler, 31 Ocak Çarşamba günü ABD Merkez Bankası'nın faizleri sabit bırakacağını öngörüyor. Ancak, açıklanacak mesajlar altın fiyatları açısından belirleyici olacak.

Gram altın, 1953 seviyesine kadar gerileyerek yeni haftaya başladı, ancak toparlanarak tekrar 2 bin lira seviyelerine yaklaştı. Yerli yatırımcılar, ons altının değer kaybetmesiyle birlikte hareketlenen, aynı zamanda doların da etkisiyle destek bulan gram altına olan ilgiyi artırdı.

Altın Fiyatları

Haftanın ilk işlem gününe, 2018 dolardan başlayan ons altın, şu dakikalarda yükselerek 2025 dolardan işlem görüyor. Gün içinde ons altının en düşük değeri 2018 dolar, en yüksek değeri ise 2028 dolar seviyelerine ulaştı.

Fed faiz kararı bekleniyor

Piyasalar, Çarşamba günü Fed'in politika faizini sabit tutmasını bekliyor, ancak ilk faiz indiriminin ne zaman olabileceğine dair ipuçlarını almak için açıklamaları dikkatle takip edecekler.

Birçok ekonomist, ABD'de ilk faiz indiriminin haziranda gerçekleşmesini beklerken, işlemciler martta faiz indirimi olasılığını yaklaşık yüzde 50 olarak değerlendiriyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal