AK Parti ABB adayı Altınok’tan konut sözleri: Kira öder gibi ev sahibi yapacağız

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Çankaya’da yaptığı açıklamada kentsel dönüşüme önem vereceklerini ve evi olmayan vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapacaklarını belirtti.

29.01.2024-09:53 - (Son Güncelleme: 29.01.2024-17:30)

Anadolu Ordulular Federasyonunca Çankaya'da düzenlenen buluşmaya AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok, Ankara’da yaşanan ulaşım, otobüs ve trafik problemlerinin bulunduğunu ve bu problemlerin çözüleceğini ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, 5 yılda 58 kilometre metro yapma sözü verdiğini ancak şu ana kadar 5 santimetrelik bir metro yapılmadığını ifade eden Altınok, Yavaş'ın büyük çaplı bir projesinin olmadığını belirtti.

Kira öder gibi ev sahibi yapacağız

AA’nın yer verdiği habere göre; sosyal projelerini yakında açıklayacaklarını belirten Altınok, "Doğal gaz, et desteği, emeklilerimize, çocuklarımıza, gençlerimize, üniversite okuyan çocuklarımıza... Evi olmayan vatandaşlarımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız, binlerce konut yapacağız. Bu kira fiyatlarını da aşağı çekmiş olacak." diye konuştu.

Turgut Altınok

Sadece metroya yapacağımız 100 milyar harcama var

Altınok, Ankara'nın ulaşım ağını genişleterek havalimanı metrosu dahil olmak üzere metro projeleriyle güçlendireceklerini belirtti. Altınok, "Sayın Cumhurbaşkanımızla konuştuk, Ulaştırma Bakanımızla konuştuk, planlamalarımızı yaptık. Hükümetimizin Ankara'da sadece metroya yapacağı 100 milyar harcama var. Büyükşehir belediye başkanı 5 yılda sıfır metro. 50 yıl, 100 yıl da olsa yapamaz." dedi.

Altınok, büyükşehir belediyesinin 20 milyar lira borcu olduğunu, Yavaş'ın kentsel dönüşüm projesi olmadığını ve 5 yıldır ulaşım master planı yapılmadığını söyledi. Altınok'a, AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Duhan Kalkan, AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Muhammed Baran Karaduman, Çankaya Belediye Meclisi üyeleri ve partililer eşlik etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal