İran'dan ABD yalanlaması: “Suriye-Ürdün sınırındaki saldırılarla alakamız yok.”

İran, ABD'nin Suriye-Ürdün sınırındaki kuvvetlere yönelik gerçekleşen saldırıyla herhangi bir bağlantısının olmadığını belirtti. İran yetkilileri, olayla ilgili yapılan açıklamada, ülkelerinin bu saldırıyla herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını ve bu tür eylemlere karışmamayı taahhüt ettiklerini ifade etti.

29.01.2024-09:39 - (Son Güncelleme: 29.01.2024-10:26) İran'dan ABD yalanlaması: “Suriye-Ürdün sınırındaki saldırılarla alakamız yok.”

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Temsilciliği, ABD'nin Suriye-Ürdün sınırındaki kuvvetlere yönelik gerçekleşen saldırıyla hiçbir bağlantısının olmadığını açıkladı. IRNA'nın aktardığına göre, İran'ın resmi haber ajansı, BM temsilciliğinin yaptığı açıklamada, ülkenin bu saldırıyla ilgili bir rol oynamadığını belirterek, "İran'ın bu saldırıyla hiçbir bağlantısı yoktur. Çatışma, ABD kuvvetleri ve bölgedeki direniş güçleri arasındaki karşılıklı misillemedir." ifadesine yer verildi.

Biden’den açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, dün Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üsse yönelik gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askerinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, saldırıda 34 kişinin yaralandığı ifade edildi. Ürdün hükümeti ise saldırının ülke topraklarında değil, Suriye sınırındaki Tenef Üssü'nde gerçekleştiğini belirtti. Olayın detayları, ABD makamları ve bölge ülkeleri tarafından incelenmeye devam ediyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal