Saatlerce bekledikten sonra dayanamadı: Uçağın acil çıkış kapısını açarak kanatta yürüdü

Mexico City havalimanında uçağının kalkmasını bekleyen bir vatandaş, 4 saat geçmesine rağmen uçağın hareket etmemesine sinirlenerek acil çıkış kapısını açtı ve uçağın kanadına doğru yürüdü. İşte detaylar…

29.01.2024-09:34 - (Son Güncelleme: 29.01.2024-17:29)

Mexico City havaalanındaki bir vatandaş, 4 saattir uçağının kalkmaması sebebiyle sinirlenerek acil çıkış kapısını açtı ve uçağın kanadına doğru yürüdü. Güvenlik ekipleri vatandaşı gözaltına aldı.

Uçak 4 saattir havalanmayınca tepki gösterdi

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; Perşembe günü Benito Juárez Uluslararası Havalimanı'nda olaylı anlar yaşandı.

Başkent Meksika'dan Guatemala'ya gitmek üzere uçağa binen yolcular, saatlerdir havasız ve susuz bir bekleyiş içindeydiler. Bekleme süresi üç saati aşınca, bu koşullara itiraz eden bir erkek yolcu, 11.30 civarında acil çıkış kapısından çıkarak uçağın kanadında yürümeye başladı. Bu olayın ardından yetkililer hızla harekete geçerek adamı gözaltına aldı.

Havalimanı

Diğer yolcular destek verdi

Uçaktaki diğer yolcular yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdi:

‘’Meksika'dan Guatemala'ya gitmesi planlanan AM 0672 sefer sayılı uçuştaki tüm yolcular, acil çıkış penceresini açan yolcunun herkesi korumak için bunu yaptığını ve herkesin desteğini aldığını belirtir. Zira gecikme ve uçaktaki havasızlık yolcuların sağlığı için tehlikeli koşullar yaratmıştı. O bizim hayatımızı kurtardı.’’

Olaydan kimse zarar görmedi

Meksika'daki havalimanı yetkilileri, yaşanan olayda herhangi bir zararın olmadığını bildirdi.

Olayla ilgili raporda, uçağın bakım yapılması gerektiği için rötar yaşandığı açıklandı. Kimliği açıklanmayan bir yolcunun eylemi sonrasında uçak değişikliğinin zorunlu hale geldiği belirtildi.

Havalimanı yetkilileri, eylemcinin uçaktan çıktıktan sonra tekrar kabin içine girdiğini ve ne uçağa ne de başka bir kişiye zarar vermediğini, ardından ise polise teslim olduğunu ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal