Meteoroloji’den kar uyarısı: 45 ilde etkisini gösterecek! 29 Ocak güncel hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizde hava durumu etkisini sürdürüyor. Parçalı ve çok bulutlu bir atmosferin hakim olduğu genel durumda, birçok bölgede yağışlar devam ediyor.

29.01.2024-08:49 - (Son Güncelleme: 29.01.2024-09:43)

Marmara'nın doğusu, İç Anadolu (Kayseri ve Niğde hariç), Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu (Kars ve Ardahan hariç), Kütahya, Manisa, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Gümüşhane çevreleri, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile Mersin'in batı kesimlerinde aralıklı yağışlar bekleniyor. Özellikle kuzey kesimlerde, İstanbul çevreleri, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile Kocaeli'nin kuzeyinde kuvvetli yağışlar görülebileceği uyarısı yapılıyor.

Marmara

Parçalı ve çok bulutlu hava beklenen bölgeler arasında Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ'ın doğu kesimleri bulunuyor. Bu bölgelerde aralıklı yağışlar görülecek, özellikle İstanbul çevreleri, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile Kocaeli'nin kuzeyinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya'nın güneydoğu kesimleri ile birlikte buzlanma, don olayı, pus ve yer yer sis görülebilir. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esmesi ve kısa süreli fırtına (50 ila 70 km/saat) görülmesi bekleniyor.

EDİRNE, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

İstanbul, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzey kesimleri başta olmak üzere zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor.

KIRKLARELİ, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, doğusunda zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor.

KOCAELİ, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzey kesimlerinde zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor.

Ege

Manisa ve Kütahya çevrelerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Bu bölgelerde hafif karla karışık yağmur ve kar yağışları görülebilir. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı yaşanabilir, ayrıca pus ve yer yer sis görülebilir. Kıyı kesimlerindeki rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

DENİZLİ, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

KÜTAHYA, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

MANİSA, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu

Akdeniz

Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri ile Mersin'in batı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Bu bölgelerde yağışlı bir periyot beklenmektedir. Kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışları olabilir. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis görülebilir.

Adana ,13°C

Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA ,15°C

Parçalı ve çok bulutlu

Hatay ,8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

MERSİN ,14°C

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde batı kesimleri yağmurlu

İç Anadolu

İç Anadolu’da parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde (Kayseri ve Niğde hariç) aralıklı ve hafif kar yağışlı bir hava durumu öngörülmektedir. Sabah ve gece saatlerinde genel olarak bölgede buzlanma ve don olayları gözlemlenebilir. Ayrıca pus ve yer yer sis de beklenmektedir.

Ankara, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

ÇANKIRI, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

ESKİŞEHİR, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

Konya, 1°C

Parçalı çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

Batı Karadeniz

Batı Karadeniz bölgesinde ise çok bulutlu bir hava bekleniyor ve bölge genelinde aralıklı yağışlar görülecek. Yağışlar kıyı kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde ise kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olaylarıyla birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

BOLU, 1°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

DÜZCE, 6°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

KASTAMONU, 2°C

Çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı

ZONGULDAK, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinin yüksekleri kar yağışlı

Orta ve Doğu Karadeniz

Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının çok bulutlu ve yağışlı bir hava alması bekleniyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

RİZE, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

SAMSUN, 8°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

TOKAT, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TRABZON, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

Doğu Anadolu

Çok bulutlu, bölge genelinin (Kars ve Ardahan hariç) aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AĞRI, -5°C

Çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı

ERZURUM, -6°C

Çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı

MALATYA, 1°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

Van, 0°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

Güneydoğu Anadolu

Güneydoğu’da bölge genelinde aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur bekleniyor. Yer yer parçalı ve çok bulutlu hava seyrederken, yüksek kesimlerde ise kar yağışı görülecek.

DİYARBAKIR, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

GAZİANTEP, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

MARDİN, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

SİİRT, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal